UFC

Ian Garry objavio ‘listu za odstrel‘: Geoff Neal prvo je ime na listi, a zatim slijede borci koji su vrijeđali Ianovu suprugu

Ian Garry

 Instagram (ian Garry)
Neporaženi Irac ne planira dopustiti borcima da prođu nekažnjeno nakon svega što su izrekli

2023. možda nije završila najbolje po Iana Garryja, ali 26-godišnji Irac imao je itekako uspješnu godinu.

Tri nastupa odradio je Garry tijekom protekle kalendarske godine i upisao je tri spektakularne pobjede. Kenana Songa i Daniela Rodrigueza porazio je tehničkim nokautom, a Neila Magnyja u potpunosti je deklasirao i došao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

Trebao je Garry odraditi i četvrti nastup unutar jedne kalendarske godine, ali meč na UFC 296 eventu otkazao je zbog upale pluća. Vicente Luque ostao je također bez nastupa nakon što se Garry razbolio, a zanimljivo je da čelnici UFC-a nisu odlučili ponovno ugovoriti taj meč.

Naime, Garry će 17. veljače (drugi mjesec) nastupiti na UFC 298 eventu, a protivnik će mu biti Geoff Neal. Garry i Neal trebali su se boriti još u osmom mjesecu protekle godine, ali Neal se ozlijedio i uskočio je Magny. UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ nisu odustali od tog meča, a upravo Geoff Neal prvo je ime na Garryjevoj ‘‘hit listi‘‘ za ovu kalendarsku godinu.

Talentirani irski velteraš na društvenim mrežama objavio je takozvanu ‘‘hit listu‘‘, odnosno, ‘‘listu za odstrel‘‘. Neal je očekivano prvo ime na listi, ali jako su interesantna i preostala dva imena.

Drugi po redu je Colby Covington, američki borac koji je baš nedavno ružno pričao o Garryju i njegovoj ženi Layli.

‘‘Postoji jedan legitiman slabić kojeg žena vara a on to dopušta, te sam ga prozvao zbog toga. Ja sam samo rekao istinu, rekao sam da je to odvratno, da je on slabić i da mu je žena nemoralna. Prodaje knjigu i promovira kako biti ‘WAG‘. Neću dopustiti da to svijet ne vidi. Ja ću to donijeti svima pred nos i osigurati da o tome svi pričaju i da te ismijavaju‘‘, rekao je Colby Tuckeru Carlsonu.

‘‘On je bio užasno ljut, mislim da vjerojatno želi stvari riješiti u oktogonu. Ja se isto volim boriti u kavezu, te ukoliko on to bude želio, bit će mi čast ovo riješiti u kavezu‘‘

Njegove riječi očito su došle do Iana Garryja i ‘‘The Future‘‘ je spreman odgovoriti na Colbyjeve prozivke. Treće ime na listi ne vidi se u potpunosti. Točnije, nedostaje prezime, ali s obzirom da se radi o Seanu, jasno je da Garry cilja na Stricklanda.

Sean Strickland također je javno prozivao Garryjevu suprugu i nazivao ju je ‘‘seksualnim predatorom‘‘, a Garry očito ne planira dopustiti netko prođe nekažnjeno nakon uvreda na račun njegove žene.

Interesantno je da Garry nije naveo prvaka velter kategorije, Leona Edwardsa, ali očito je voljan prijeći u višu kategoriju i napasti pojas koji trenutno drži Sean Strickland. Naravno, Strickland bi mogao ostati bez titule već 20. siječnja (prvi mjesec), ali vjerujemo da pojas zapravo nije ono što motivira Garryja u ovom slučaju. Jednostavno želi ušutkati Stricklanda. Sve u svemu, bit će ovo jako interesantna godina za Iana Garryja, ali već prva prepreka itekako je zahtjevna.

Linker
19. travanj 2024 10:24