UFC

(VIDEO) Sedam godina kasnije: 'Ja sam zaslužan što Jones nije izgubio pojas na UFC-u 165!'

Jon Jones i John McCarthy
 Screenshot (YouTube, UFC)
Slavni sudac prisjetio se jednog meča iz 2013. godine i presudnog trenutka pred početak pete runde

Niti protiv Dominicka Reyesa, niti protiv Thiaga Santosa, UFC-ov prvak Jon Jones nije izgledao dominantno kao u nekim svojim prijašnjim nastupima, ali puno prije tih dvoboja ipak je postojao još jedan udarač koji je bio jako blizu pobjede nad možda i najvještijim MMA borcem u povijesti.

Riječ je o Alexanderu Gustafssonu koji je davne 2013. godine odradio nevjerojatnih pet rundi s prvakom iz poluteške i tada nam priuštio jedan od najboljih pojasa vrijednih mečeva u povijesti UFC-a.

Danas 33-godišnji Šveđanin je 21. rujna u Torontu, u glavnoj borbi UFC 165 priredbe, izgubio od Jonesa jednoglasnom sudačkom odlukom (48–47, 48–47, 49–46), ali je i svim drugim borcima pokazao kako je i 'Bones' čovjek od krvi i mesa.

No, čini se da je 'The Mauler' tituli bio i puno bliže nego što se mislilo. Barem tako tvrdi umirovljeni MMA sudac John McCarthy prema kojem je umalo došlo do prekida pred sami početak pete runde.

"Jones misli da ga mrzim, čak je i jednom, rekao bih prije borbe protiv Daniela Cormiera, medijima rekao da ne želi mene kao suca u tom meču. Zamjerao mi je na borbi koju je imao s Vitorom Belfortom, zbog onog 'kicka'. Ali nije istina da nisam volio Jonesa. Evo, sad ću vam iskreno reći da bi on izgubio titulu da ja nisam sudio njegov meč s Gustafssonom na UFC-u 165. Nema suca, osim mene, koji bi tada rekao doktoru da ne zaustavlja borbu i koji bi pustio Jonesa u petu rundu", započeo je 'Big' John.

Josh Thomson, s kojim je o ovoj temi raspravljao na Weighing in Podcastu, potom ga je zatražio da malo bolje objasni o čemu je riječ.

"Primio je jedan udarac. Mislim da je bilo desnom rukom u desno oko. Dogodilo se to u prvoj rundi i stvorilo mu je posjekotinu. Prošla je druga, pa treća runda, a onda se posjekotina pogoršala. Tu dolazimo do situacije kada doktor ulazi u kavez, pogleda me i kaže: 'Znaš što, ne sviđa mi se kako ovo izgleda, mislim da bismo trebali zaustaviti meč.' Potom sam ja bacio pogled, još znam da je Jon upravo dobio četvrtu rundu i zamalo u njoj zaustavio Gustafssona... On je bio prvak i borio se s takvim okom praktički cijelu borbu... Odlučio sam tada doktoru reći da mislim kako ne bi trebali zaustaviti borbu. 'To mi se ne sviđa', uzvratio mi je doktor, ali ja sam mu obećao da ću pustiti borbu i ako vidim da se stanje posjekotine pogoršava, zaustavit ću meč i pozvati ga natrag unutra. Tad je pristao, a ja sam si u glavi mislio kako nema šanse da zaustavljam borbu jer neću nekome oduzeti titulu zbog posjekotine koja... Ma znate i sami da znam prepoznati gadnu posjekotinu, a ova nije bila takva. Eto, toliko sam vam ja mrzio Jona Jonesa", završio je McCarthy s ovom zanimljivom pričom.

'Bones' i Gustafsson čak su pet godina čekali na revanš, ali u njemu švedski borac nije imao nikakve šanse i Amerikanac je, možda i lakše od očekivano, stigao do prekida u trećoj rundi.

Linker
25. travanj 2024 02:59