UFC

(VIDEO) Sinoćnji UFC event započeo je sjajnim nokautom: Pogledajte ‘leteće koljeno‘ Azamata Murzakanova

Azamat Murzakanov vs. Tafon Nchukwi

 Screenshot (twitter, Ufc Europe)
UFC Fight Night 203 priredba pružila je seriju zanimljivih prekida

Neporaženi ruski borac Azamat Murzakanov (11-0-0) u sinoćnji UFC debi ušao je kao osjetni favorit. Protivnik mu je bio Tafon Nchukwi (6-2-0), Kamerunac koji je do sinoć imao dvije UFC pobjede i jedan poraz iza sebe.

Murzakanov mu je pokvario statistiku još jednim porazom. Iako je Nchukwi dobro otvorio meč te je bio bolji kroz prve dvije runde, Murzakanov je na koncu ipak uspio doći do slavlja. Shvatio je ruski borac kako mu treba prekid i agresivno je krenuo od početka treće runde.

Nchukwi se nije naročito dobro snašao pod pritiskom te se počeo povlačit prema ogradi kaveza. Murzakanov je namirisao krv i ''letećim koljenom'' nokautirao je Nchukwija. Bio je to veliki preokret kojim je Murzakanov otvorio sinoćnju UFC priredbu, ali je ujedno započeo i svoju UFC karijeru.

Ugovor s promocijom izborio je krajem osmog mjeseca protekle godine. Murzakanov je nastupio na Contender Seriesu, a nokautom u prvoj rundi savladao je Mattheusa Scheffela. Inače, Murzakanov je poluteškaš koji iza sebe već ima nekoliko zapaženih pobjeda. 2016. godine nokautirao je Andrea Muniza u prvoj rundi, trenutno 13-rangiranog borca UFC-ove srednje kategorije i čovjeka koji je ''submissionom'' uspio savladati Jacarea Souzu.

Izuzev Muniza, Murzakanov je u prvoj rundi nokautirao i Mohammada Fakhredinnea (14-4-0). Libanonac je prvak poluteške kategorije u Brave CF promociji i radi se o poprilično opasnom borcu. Dakle, 32-godišnji Murzakanov izuzetno je perspektivan borac, a iako se činilo da ide ka porazu u debiju, pokazao je kako se dobro nosi i s poteškoćama.

Linker
03. svibanj 2024 07:11