UFC

(VIDEO) Slijedi nam priredba predvođena borbom koju se čeka pola godine, pogledajte vrhunski uvod!

Kamaru Usman i Gilbert Burns
 screenshot (YouTube)
Dočekali smo borbu Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa, bivših timskih kolega u okršaju za pojas prvaka

Još od ljeta prošle godine, kad je Gilbert Burns protiv Tyrona Woodleya došao do najveće pobjede karijere te kad je time osigurao poziciju izazivača, čeka se međusobna borba dvojice timskih kolega i sparing partnera iz dvorane Henryja Hoofta. U ovom trenutku bivših timskih kolega, budući da je Usman odlučio priprema za Burnsa odraditi na drugom mjestu.

Kažemo čeka se, budući da je bila ugovorena još za srpanj i prvu UFC-ovu Fight Island priredbu, no Burnsov pozitivni COVID-19 nalaz je borbu onemogućio. Tim putem uskočio je Jorge Masvidal, a niti drugi planirani datum nije donio borbu, budući da je Usman doživio ozljedu. Ipak, došli smo i do tjedna koji uključuje 13. veljače, datum kad će ovaj dvojac napokon stati jedan preko puta drugog.

Već sama činjenica da iza sebe imaju sate sparinga ovu borbu čini intrigantnom. Još više ju čini to da će se možda najbolji hrvač kategorije susresti s vjerojatno najboljim grapplerom. Ali, grapplerom koji je u svojim posljednjim nastupima pokazao na koliko visoku razinu je Henry Hooft podigao kvalitetu njegove borbe na nogama. Gilbert Burns se u velteru preporodio i samo je jedan korak od vrha kategorije čiji prije dvije godine nije bio niti član. Nevjerojatna priča mogla bi dobiti fantastičan vrhunac.

No, Burns će za ostvarivanje svojih snova i ciljeva morati biti bolji od borca koji je od dolaska u UFC sve protivnike osim Colbyja Covingtona savladao dominantno. Čak i tog Colbyja je na kraju savladao prekidom pa se može reći kako je s razlogom tu gdje je i kako njegov nevjerojatan niz može još neko vrijeme potrajati.

Najbolji uvod u borbu je Countdown najava, ovog puta u potpunosti posvećena samo jednoj borbi, upravo ovom okršaju, a bilo je dovoljno materijala da se kroz 45 minuta pruži najbolji mogući uvod. Burns je ostao u dosadašnjoj dvorani, dok se Usman preselio kod Trevora Wittmana, čovjeka koji je stvorio Justina Gaethjea i Rose Namajunas te će sigurno i u prvaka unijeti nešto novo.

Dok čekamo borbu, nema boljeg poteza nego pogledati ovo što nam je UFC pripremio.

Linker
01. svibanj 2024 17:32