UFC

(VIDEO) Šok - Askren nakon teškog poraza od Maie: 'Razmišljam o mirovini!'

Maia vs. Askren
 screenshot
Ben Askren zasigurno nije na ovaj način zamišljao početak svoje UFC karijere. Kontroverzna pobjeda protiv Lawlera, a onda dva teška poraza protiv Masvidala i Maie su ga natjerala da općenito promisli o svojoj karijeri i koliko ona u ovom trenutku još uvijek ima smisla.

35-godišnji Amerikanac i bivši Olimpijac je u UFC došao kao neporažen borac i netko tko će se vrlo brzo primaknuti samom vrhu velter kategorije. No, za sada mu ne ide pretjerano dobro jer se u tri meča nije najbolje proveo. Najprije je dobio velike batine , ali i kontroverznu pobjedu u meču s bivšim prvakom Lawlerom da bi ga za samo 5 sekundi u drugom meču nokautirao Jorge Masvidal. Bio je to jedan od najgorih nokauta u povijesti elitne promocije. Prošlog vikenda je stradao od BJJ majstora Demiana Maie koji ga je završio u četvrtoj rundi gušenjem s leđa. Mršava pobjeda i dva teška poraza su loš konto...

"Mirovina je definitivno nešto o čemu razmišljam", iznenadio je Askren u razgovoru s Arielom Helanijem s ESPN-a te je elaborirao svoje mentalno stanje u ovom trenutku.

"Lagao bih vam da kažem da ne razmišljam o mirovini. Trenutačno razmišljam o tome koliko mi se isplati sve ovo. Imam mnogo svari koje bih mogao raditi u svom životu. Ja sam vrlo, vrlo zaposlen čovjek. Imam mnogo stvari oko kojih sam strastven i koje volim. Ne govorim tu o samo treningu, nego i o drugim stvarima. Vjerojatno tjedno provodim 30 sati radeći stvari koje su vezane uz MMA sport. Mogu li provesti to vrijeme na drugačiji način negdje drugdje? I to je pitanje koje sam si postavio", priznaje razočarani Askren.

Bivši prvak Bellatora i ONE Championshipa priznaje da je dobio ono što je želio čitavo vrijeme - priliku u UFC-u. No, nije je uspio iskoristiti za sada.

"Još dvije stvari bih volio naglasiti. Sve što sam ikada želio jest bila prilika. To je sve što sam htio. Dobio sam svoju priliku pa je teško biti negativan ili ljut na bilo koji način jer sam dobio ono što sam htio. Ali nisam je uspio iskoristiti. To je moj problem. To je jedan način razmišljanja. Drugi dio mene se želi i dalje boriti. Mislim da sam bio prilično dobar u meču protiv Demiana Maie", zaključuje Amerikanac.

Za sada Askren ne ide u mirovinu, no to bi se očito moglo promijeniti, ako zaključi da su mu neke druge stvari isplativije i da nema više volje za natjecanjem u slavnom Octagonu. Dio intervjua u kojem govori o možebitnom odlasku u mirovinu pogledajte u videu.

Linker
26. travanj 2024 14:09