UFC

(VIDEO) Sonnen: 'Je li Miočić za Adesanyu lakši protivnik od Jonesa?'

Stipe Miočić i Israel Adesanya
 Jason Silva/AGIF, ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP (Ilustracija)
Chael Sonnen osvrnuo se na nedavno plasiranu priču o mogućem meču Israela Adesanye i Stipe Miočića.

Iako je svima na pameti meč Adesanye i Jona Jonesa, trener aktualnog UFC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji zagolicao je maštu kada je u razgovoru za Submission Radio ispalio da je u njihovim planovima Israelov meč sa Stipom Miočićem.

"Mislim kako Israel ima jako dobar plan oko toga da odradi svoj posao u srednjoj kategoriji. Ima tu još nekoliko itekako ozbiljnih ispita i izazova. Prvo svakako mora to odraditi i to barem tri ili čak četiri prava ispita. No, tri ili četiri borbe njemu znači otprilike godinu dana. Dakle, što slijedi nakon toga? Svakako ćemo mijenjati kategoriju. Nakon ove tri ili četiri pobjede tražit ćemo borbu protiv Stipe Miočića, sto posto sam siguran u to. To je borba koju trebamo", izjavio je Eugene Bareman prije nekoliko dana.



Upravo te teme dotaknuo se i bivši UFC-ov izazivač Chael Sonnen koji od svojih fanova traži odgovor na pitanje: "Je li Miočić za Adesanyu lakši protivnik od Jonesa?"

"Niti jedan dio ovog pitanja nije tu kako bi tvrdio da je Stipe lagana borba. Pitam vas je li lakša... Ako pogledate Adesanyu, on je visok poput teškaša. Ima doseg i dužinu teškaša. Ima brzinu koja bi bila problem za bilo kojeg teškaša. Jones je tu negdje između. Ako me pitate tko je dinamičniji? Vjerujem da je to Adesanya, ali to ne mogu dokazati. Jones je dinamičan. On je nešto posebno na nogama. Da, puno udaraca ga pogađa, ali se ponaša kao da to nije slučaj. Ne znam što je potrebno napraviti da ga ozlijedite. Protiv Reyesa niti jednom nije pokazao da je ozlijeđen. Da, Izzy ga može pogoditi puno puta, no može li ga ozlijediti? Ne znam taj odgovor. On može odraditi dugačku borbu, osvojiti više rundi i pobijediti", komentira Sonnen pa prebacuje fokus više na priču o teškaškom prvaku:

"Ali pitam vas je li Stipe lakša borba? Stipe je manje dinamičan, nema toliki doseg kao Jon, ali je i veći. Što znači da će Izzy imati velikih problema ako ga pogodi. No, hoće li ga pogoditi jer je ovaj brži? Nisam naivniji od vas. Jasno mi je da ćete ako dođe do ove borbe staviti novac na teškaškog prvaka, ali to nije bit ovog pitanja...", ističe Chael koji se zapravo pita bi li Adesanya sa svojim jačim stranama poput brzine, visine i dosega imao više izgleda u meču s Miočićem ili Jonesom, pogotovo kada pogledamo s kakvim vještinama raspolažu prvak iz poluteške i teške kategorije.

Linker
04. svibanj 2024 18:35