UFC

(VIDEO) Sonnen se prisjetio sukoba s Wanderleijem Silvom: 'Došao sam biti negativac, on mi nije dozvolio!'

Wanderlei Silva i Chael Sonnen
 screenshot/Youtube
Chael Sonnen prisjetio se svog velikog rivaliteta s Wanderleijem Silvom, koji je svoj vrhunac doživio tijekom treće sezone brazilskog Ultimate Fightera, kad su se sredinom sezone potukli pred kamerama. Chael je sad ispričao zanimljivu situaciju s početka snimanja, kad je pokušao smiriti Silvu i uvjeriti ga kako on treba biti prikazan kao negativac, no Brazilac je jednostavno odlučio igrati svoju igru.

UFC borba s vjerojatno najvećim rivalitetom koja nikad nije održana u Octagonu sigurno je ona između Chaela Sonnena i Wanderleija Silve. Silva je tadašnjem "kralju trash talka" zamjerio uvrede upućene prema Brazilu, još iz vremena njegove dvije borbe za titulu protiv Andersona Silve. UFC je to odlučio iskoristiti pa je u jesen 2013. godine objavljeno kako će njih dvojica biti treneri u trećoj sezoni brazilskog izdanja showa Ultimate Fightera. Sonnen se već nešto ranije iskazao u 17. sezoni originalnog izdanja kao jedan od najzanimljivijih trenera u povijesti showa, dok je Silva već imao iskustva s prve brazilske sezone, gdje je u prvom planu bio njegov veliki rivalitet s Vitorom Belfortom.

Osim snimanje sezone, bila je ugovorena i njihova međusobna borba, prvobitno za UFC 173, nakon toga za sezonsko finale, da bi na kraju dobila i treći datum. Na kraju se nije održala iz više razloga. Prva je Silva pao na doping testu, a onda je Sonnen otkazao zbog ozljede ruke koju je doživio u sukobu sa Silvom tijekom snimanja sezone. Na kraju je i Sonnen pao na doping testu i borba je pala u vodu. No, fanovima je ostala možda i najzanimljivija sezona Ultimate Fightera, ako se baziramo samo na događanja izvan kaveza. Sonnen je vrlo hrabro došao u Brazil suprotstaviti se Wanderleiju, spreman da će vjerojatno razočarati sve borce koji budu morali biti dijelom njegovog tima te svjestan kako će cijeli Brazil imati protiv sebe.

No, to se nije dogodilo. Od samog početka Chael je počeo dobivati simpatije, prvo boraca koje je odabrao u svoj tim, a onda je kasnije podijelio i brazilsku publiku. Razlog toga bilo je Silvino ponašanje kakvo Chael zapravo nije očekivao. On je u razgovoru s Mattom Serrom, koji je podijelio na svom YouTube kanalu, otkrio kako je u Brazil otišao spreman na sve navedeno te kako je i po scenariju trebao biti negativac. Čak je Wanderleija, s kojim se sredinom sezone ozbiljno potukao, pokušao smiriti. No, ovaj je nastavio s vrijeđanjem i redovnim unošenjem u Sonnenovo lice, što je na kraju rezultiralo spomenutim problemom.

"Ja sam znao da ću tamo biti u velikoj manjini. Sa sobom sam imao jednog trenera, čovjeka od 60 godina i kod kuće svoju suprugu. Zbog toga sam, kad su kamere bile ugašene, prišao Wanderleiju i rekao mu da mi ovdje trebamo biti partneri. Mislio sam da mogu razgovarati s njim, iako je naša netrpeljivost bila stvarna. Rekao sam mu da mora prestati biti zlostavljač, a on je govorio da mi se mora osvetiti za ono što sam govorio protiv Brazila. Rekao sam mu da je to sve bilo između mene i Andersona Silva te da smo mi to ostavili iza sebe. Nije mi se sviđao ishod, ali riješili smo to. Ja sam tamo trebao doći kao negativac, a on je to pokvario. On je po scenariju trebao biti junak cijelog Brazila. Ja nisam htio biti pozitivad u toj priči, uživao sam u tome što ću biti 'Bad Guy", pa sam mu to imao namjeru u potpunosti prepustiti. No, on to nije mogao prihvatiti. Govorio je kako je to njegova prilika da mi se osveti", ispričao je Sonnen, koji je na kraju nevoljko morao svoju ulogu "Bad Guya" prepustiti domaćem predstavniku.

Sonnenu je zapravo nakon toga svega popularnost dodatno porasla i mnogi fanovi tada su zapravo upoznali onu pozitivnu Chaelovu stranu te su shvatili kako je njegovo cijelo ponašanje kroz godine zapravo bila jako dobro odrađena uloga. Silva svoju ulogu u ovom slučaju jednostavno nije bio sposoban odraditi na pravi način.

Njih dvojica kasnije su se susreli u Bellatorovom kavezu, no u trenucima kad su obojica bili daleko od svoje najbolje forme. Sonnen je slavio sudačkom odlukom nakon tri runde. Njihov odnos nikad se u potpunosti nije popravio, a fanovi će samo žaliti što se borba nije dogodila u vrijeme kad su svi o njoj pričali i nadali joj se.

Linker
16. travanj 2024 05:21