UFC

(VIDEO) Strickland je bio u sjajnom nizu prije poraza od Pereire: Pogledajte kako je nokautirao Allena

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Ufc)
31-godišnji Sean borac je kojeg se ne smije unaprijed otpisati

‘‘Dionice‘‘ Seana Stricklanda naglo su opale u sedmom mjesecu ove godine. Sean je bio jedan meč udaljen od napada na titulu u srednjoj kategoriji, a nakon što je ‘‘uništio‘‘ Israela Adesanyu na konferenciji za medije uoči UFC 276 eventa, brojni MMA fanovi nadali su se pobjedi Stricklanda u meču protiv Alexa Pereire.

Strickland je u taj meč ušao sa šest pobjeda u nizu, ali protiv Pereire upustio se u razmjene u stojci, a jedan od najboljih kickboksača na svijetu nokautirao ga je već u prvoj rundi. Strickland se time udaljio od napada na titulu, a mjesecima je nailazio na komentare fanova koji ga nazivaju ‘‘borcem niskog borilačkog IQ-ja‘‘ i limitiranih mogućnosti.

Unatoč tome, ne treba zaboraviti da je Strickland izgubio od vrhunskog borca i aktualnog prvaka srednje kategorije. Uoči tog meča, Sean je bio u već spomenutom sjajnom nizu, a pobjeđivao je nekoliko vrlo dobrih i zvučnih imena kao što su Jack Hermansson, Uriah Hall, Brendan Allen itd.

Stricklanda večeras očekuje borba protiv Jareda Cannoniera, a pobjedom protiv ‘‘Killa Gorille‘‘, Sean bi uskočio u top 5 i ponovno bi mogao razmišljati o napadu na titulu. Pruži li Sean nastup kakve je pružao uoči meča s Pereirom, šanse za pobjedu bit će mu ikako dobre.

Posebno impresivan bio je Sean u meču protiv Brendana Allena. Postojao je određeni animozitet između njih dvojice, a priliku za obračun dobili su u drugom mjesecu 2020. godine. Strickland je konstantno vršio pritisak, sjajno je pogađao boksačkim kombinacijama i na koncu je došao do pobjede nokautom u drugoj rundi.

Uoči Stricklandova povratka u kavez ovog vikenda, UFC nas je odlučio podsjetiti na Seanovu pobjedu nad Brendanom Allenom. Vrijedi pogledati koliko je Strickland zapravo kvalitetan borac, a snimka meča nalazi se pri dnu ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 10:21