UFC

BORILAČKI TJEDAN: Erslan i Kujundžić napadaju titule, a čekaju nas i dva boksačka eventa u Hrvatskoj

Ibragim Chuzhigaev i Ivan Erslan

 Ksw
Vrlo bogat borilački tjedan čeka nas u posljednjem vikendu uoči Božića, ali uzbuđenja će biti i u utorak

Sve smo bliže kraju kalendarske godine i velike organizacije polako zaključuju godinu, a većina ih je već i završila s eventima za ovu godinu. UFC nam sprema još jedan event, KSW nudi pravi spektakl, a čeka nas i meč po mnogima najboljeg boksača na svijetu. Uz sve to, Mladen Kujundžić borit će se za titulu u jakoj moldavskoj organizaciji, a dvije boksačke priredbe održat će se u Hrvatskoj. Sve najbitnije informacije čekaju vas u nastavku teksta.

UFC Fight Night 216: Strickland vs. Cannonier

Posljednji ovogodišnji UFC-ov event nudi jako zanimljiv program, a termin održavanja također je relativno pogodan za našu vremensku zonu. Sean Strickland i Jared Cannonier predvode event, a pobjednik će se približiti samom vrhu i napadu na titulu u srednjoj kategoriji. Arman Tsarukyan i Damir Ismagulov u sunaslovnoj borbi večeri garantiraju fantastičan meč, a imena poput Drewa Dobera, Bobbyja Greena, Amira Albazija, Jakea Matthewsa, Manela Kapea itd., dostojna su zaključiti ovu kalendarsku godinu, barem kad je UFC u pitanju.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, USA

Kad: Subota (17.12.) od 22:00h. ‘‘Main card‘‘ starta u nedjelju od 1:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

KSW 77: Pudzianowski vs. Khalidov (Erslan vs. Chuzhigaev)

Poljaci su ove godine uspješno odradili plan da svaki mjesec održavaju jedan event, a godinu zaključuju na spektakularan način. Mariusz Pudzianowski i Mamed Khalidov predvode event, a radi se o borbi dvojice vjerojatno najvećih zvijezda u promociji. Sebastian Przybysz branit će titulu u bantam protiv Jakuba Wiklacza, ali nas najviše zanima obračun za titulu u poluteškoj kategoriji. Ibragim Chuzhigaev prvu obranu pojasa tražit će protiv našeg Ivana Erslana. Borcu iz zagrebačkog ATT-ja vrijeme je za takav iskorak i vjerujemo da ćemo gledati najbolje izdanje Ivana Erslana dosad, jer takvo izdanje bit će mu nužno da porazi sjajnog Čečena. Ostatak ‘‘fight carda‘‘ također djeluje sjajno i KSW sa stilom završava 2022. godinu.

Gdje: Arena Gliwice, Poljska

Kad: U subotu (17.12.) od 19:00h. Erslanov meč osmi je po redu i možemo ga očekivati oko 22:00h, ovisno o trajanju mečeva koji se održavaju prije njegovog

Popis borbi: pogledajte OVDJE

FEA Championship: Kujundžić vs. Burduia

Poznatog hrvatskog kickboksača čeka prema njegovim riječima ‘‘najveći meč u karijeri‘‘. Mladen će pod okriljem moldavske kickboksačke promocije imati priliku doći do titule u poluteškoj kategoriji. Alexandru Burduja njegov je protivnik, a Kujundžić je aktualnog prvaka porazio u prvom međusobnom obračunu koji datira iz 2019. godine. Burduja je kasnije ipak dogurao do titule, a ‘‘Dynamite‘‘ će ju pokušati preoteti.

Gdje: Ciorescu. Futsal Arena, Moldavija

Kad: Event započinje u subotu (17.12.) od 16:00h po našem vremenu. Kujundžić predvodi event i njegova borba na rasporedu je iza 21:00h (oko 21:30h).

Popis borbi: pogledajte OVDJE

inoue vs. Butler - za ujedinjenje svjetskih boksačkih titula u bantam kategoriji

Boksačkih uzbuđenja također neće izostati. Naoya Inoue (23-0-0) po mnogima je najbolji boksač svijeta u ovom trenutku. Japansko ‘‘Čudovište‘‘ drži WBA, WBC i IBF titulu u bantam kategoriji, a ovaj tjedan imat će priliku ujediniti sve titule. Paul Butler (34-2-0) branit će svoju WBO titulu, ali također će imati priliku ujediniti sve pojaseve, ako napravi veliko iznenađenje i porazi Inouea. Šanse su mu jako male, ali naravno da postoje. Inače, Inoue ne samo da je jedan od najboljih boksača svijeta, nego je i jedan od najatraktivnijih. Meč je u podosta čudnovatom terminu, ali probajte ga ne propustiti.

Gdje: Ariake Arena, Koto-Ku, Tokyo, Japan

Kad: Event se održava u utorak (13.12.) od 11:00h. Inoue i Butler u ringu bi se trebali naći iza 13:30h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Road to Glory 2: Plantić vs. Gevor

Čak dvije boksačke priredbe gledat ćemo ovog vikenda u Hrvatskoj. Jedna od njih održava se u Solinu, a predvode ju Luka Plantić i Khoren Gevor (35-10-0) borbom za WBC Internatonal Silver titulu u super srednjoj kategoriji. Za IBO International titulu u perolakoj kategoriji boksat će Arijan Gorički (13-1-1), a protivnik mu je Luis Millan (21-5-0), opasni boksač iz Venezuele. Damir Plantić i Branimir Malenica također spadaju među zvučnija imena ove priredbe, a ukupno je osam mečeva na programu. Prijenos eventa bit će omogućen putem Arena Fight kanala

Gdje: Sportska dvorana Bilankuša, Solin, Hrvatska

Kad: Subota (17.12.) od 20:00h

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Boksački memorijalni turnir Daniel Kalanj: Knježević vs. Reis

Daniel Kalanj kojemu se organizira turnir u čast bivši je prvak Hrvatske u boksu, a tragično je preminuo 1995. godine. Više o njegovom liku i djelu možete pročitati OVDJE.

Što se samog turnira tiče, ovaj vrlo zanimljiv boksački event predvodi meč Brune Knježevića (6-0-0) i Artura Reisa (9-0-0), boksača koji zauzima 62. mjesto u Boxrecovom poretku super srednje kategorije. Ogromna je ovo prilika za iskorak Brune Knježevića.

Ivica Bačurin (33-14-1), jedan od najiskusnijih hrvatskih profesionalnih boksača, rukavice će ukrstiti s Damirom Gulamićem (3-6-2), a najavljeno je ukupno 10 amaterskih i osam profesionalnih mečeva.

Gdje: Gradska sportska dvorana Velika Gorica

Kad: Subota (17.12.) od 18:30h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
01. svibanj 2024 05:52