UFC

(VIDEO) Tamna strana prosvjeda: Spaljena poznata BJJ dvorana, uništen i opljačkan dućan obitelji UFC borca

 screenshot
Trenutni prosvjedi u gotovo svim većim američkim gradovima doveli su i do negativnih pojava, prije svih toga što su razbojnici i kriminalci iste iskoristili za ilegalne radnje, a vandali za ispoljavanje niskih strasti. To je naškodilo borilačkoj zajednici na razne načine, a primjeri nekih dolaze od strane UFC-ovog velteraša Belala Muhammada te iz Long Beacha, gdje je u potpunosti spaljena dvorana glasovitog 10th Planet Jiu-Jitsua.

10th Planet Jiu-jitsu jedna je od najvećih američkih borilačkih franšiza, osnovana od strane legendarnog Eddieja Brava. Jedna od njihovih aktivnih i većih dvorana nalazila se u kalifornijskom Long Beachu, no ona je sada doslovno sravnjena sa zemljom iz nepoznatog razloga. Vjerojatno se radi o običnom vandalizmu, koji je odrađen pod okriljem kaosa koji su stvorili prosjedi za jednakost, pokrenuti nakon mučke smrti Georgea Floyda.

Snimka kako spomenuta dvorana izgleda dan nakon nereda našla se na YouTubeu, a objavila ju je jedna od polaznica iste, jednostavno šokirana time što se dogodilo. Ona je u potpunosti uništena, što je nevjerojatno znajući da su manje od jednog dana ranije tamo još uvijek održavani treninzi.

Na drugom kraju države, u New Yorku, štetu je doživjela obitelj UFC-ovog borca velter kategorije, Belala Muhammada. Razbojnici su provalili u dućan njegovog oca te isti u potpunosti očistili. Kako je Belal napisao uz objavu fotografije, njegov otac je tim poslom 15 godina prehranjivao obitelj. Sve je to rezultat prosvjeda koji su izmakli kontroli te tijekom kojih snage reda nisu dobro reagirale na popratne događaje poput navedenih.

Linker
26. travanj 2024 17:18