UFC

Nakon što je ostao bez Stricklanda, Paulo Costa ima novog protivnika na nišanu

Paulo Costa

 screenshot (YouTube, UFC)
Brazilac je trenutno u nizu od dva uzastopna poraza

Ugovaranje borbe između Seana Stricklanda i Alexa Perreire ozbiljno je utjecalo na ambicije nekih boraca unutar UFC-ovog Top 10 poretka srednje kategorije. Tu se između ostalog misli i na Paula Costu, koji je svoj posljednji nastup imao u listopadu prošle godine, kad je bolji od njega bio Marvin Vettori.

Kako je otkrio njegov menadžer, Costi je u međuvremenu ponuđena borba protiv Stricklanda, koju je on prihvatio, no Strickland se okrenuo privlačnijoj ponudi, odnosno borbi protiv Perreire. Costa je tako ostao bez protivnika pa je odlučio prozvati onog koji slijedi dalje na ljestvici srednje kategorije, a to je Derek Brunson.

"Sad je vrijeme za Dereka Brunsona da prihvati ili pobjegne. Sean je odustao. Brunson?", napisao je na Twitteru Costa, koji očito što prije želi ugovoriti iduću borbu.

Brunson je trenutno u situaciji gdje razmišlja koji korak u karijeri iduće napraviti. Poraz od Jareda Cannoniera teško mu je pao i nema sumnje kako trenutno nije nešto suviše motiviran za krenuti u novi trening kamp. Ipak, borba protiv Coste bila bi svojevrsna prilika za povratak tamo gdje je prije okršaja s Cannonierom bio. Ako se i dalje nada napraviti nešto ozbiljnije u svojoj karijeri, ovo je vrhunska prilika.

Što se tiče Coste, za njega se samo možemo nadati kako ove prozivke dolaze uz odluku o ozbiljnom pristupu, jer ono što smo gledati nekoliko dana prije borbe protiv Marvina Vettorija nikako ne ulazi u tu sferu. Brazilac je talentiran borac, no očito da je poraz od Adesanye poprilično negativno utjecao na njega. Ima sreće što je UFC podosta tolerantno reagirao na njegov pristup, odnosno odluku nekoliko dana prije borbe kako nema namjeru skidati kilograme. Srećom, na kraju svojom vlastitom, Vettori je prihvatio borbu u novim uvjetima te pobijedio.

Costa se u 2020. i 2021. godini borio samo po jednom, tako da njegov posljednji trijumf datira još na kolovoz 2019. godine, kad je pravom ratu savladao Yoela Romera.

Linker
23. travanj 2024 22:36