UFC

(VIDEO) Tjedan je velike UFC priredbe u Abu Dhabiju, pogledajte najave dvije glavne borbe

Blachowicz, Teixeira, Yan i Sandhagen
 screenshot (YouTube, UFC)
Sjajnu priredbu predvode Jan Blachowicz protiv Glovera Teixeire i Petr Yan protiv Coryja Sandhagena

Spektakularan cijeli je program UFC 267 priredbe, koji se ukupno sastoji od 14 borbi, šest na glavnom te osam na uvodnom programu. Ipak, dvije su s razlogom u prvom planu, budući da se radi o borbama za titulu UFC prvaka. Onu pravu titulu poluteške kategorije te privremenu titulu bantam kategorije. Upravo te dvije borbe našle su svoje mjesto u onim duljim, sadržajnijim najavama, već tradicionalnom odbrojavanju, odnosno "Countdownu".

Glover Teixeira ispričao je svoju priču o dugom putu do toga da je postao američki državljanin, ali i o tome koliko mu je trebalo vremena dok je postao UFC borac. A onda je uslijedila serija, borba za titulu protiv Jona Jonesa te poraz i pad u situaciju gdje su ga mnogi otpisali. No, već u veteranskim godinama izborio je novu priliku i pokušat će postati svjetski prvak.

U tome će ga pokušati zaustaviti čovjek na vrhuncu karijere, Jan Blachowicz. Poljak je napokon dočekao borbu u kojoj je favorit i vidjet ćemo kako će sad reagirati na takvu situaciju. Iza sebe ima velike pobjede, on jednostavno gori od samopouzdanja i sad je pred njim misija potvrde kako je trenutno najbolji poluteškaš svijeta.

Sunaslovna borba trebala je donijeti veliki i dugo očekivani revanš borbe za titulu bantam kategorije između Petra Yana i Aljamaina Sterlinga. No, Sterling se još jednom ozlijedio, a u borbu protiv Yana uskočio je Cory Sandhagen, iskoristivši priliku što niti TJ Dillashaw nije mogao prihvatiti borbu. Da UFC sve dodatno začini, ali i time i Sterlingu pošalje poruku kako neće dugo trpjeti njegova odgađanja, uveden je privremeni pojas. Ako se Sterling uskoro ne vrati, on bi mogao postati pravi, a oba borca su ionako ustvrdili da na borbu i gledaju kao na okršaj za pravog prvaka.

Linker
19. travanj 2024 09:55