UFC

(VIDEO) Tko će naslijediti Khabiba?! Pogledajte najavu za spektakl putem kojeg ćemo to saznati

Michael Chandler i Charles Oliviera
 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC će od jutarnjih sati nedjelje 16. svibnja imati novog prvaka lake kategorije

Gotovo pola godina nadao se Dana White kako će uspjeti nagovoriti Khabiba Nurmagomedova na nastavak karijere te kroz cijelo to vrijeme UFC nije bio spreman uprazniti poziciju prvaka lake kategorije. Ipak, početkom proljeća napokon je postalo jasno da se Dagestanac neće vratiti i trebalo je pronaći novog prvaka. Dustin Poirier bio je neupitan kandidat za mjesto u borbi koja će kao ulog imati titulu, no on je odabrao financijsku stranu trećeg okršaja protiv Conora McGregora. UFC je onda odabrao Charlesa Oliveiru i Michaela Chandlera.

Za Oliveiru je zapravo vrlo jasno kako se on našao tu gdje je. 31-godišnji Brazilac u UFC-u je već 11 godina, ali pravu zrelost dobio je posljednjih godina, prelaskom u laku kategoriju. Trenutno je u nizu od osam pobjeda, gdje je posebno impresivan bio pri ostvarenju posljednje, kad je dominantno savladao Tonyja Fergusona. Vrhunski grappler i vlasnik najviše pobjeda prekidom u povijesti UFC-a, posljednjih je godina popravio i borbu na nogama te je kompletan borac spreman preuzeti vrh i izvjesno vrijeme na njemu ostati. S druge strane, Chandler ima tek jednu UFC borbu, ali kao bivši Bellatorov prvak odmah je dobio poveći "hype", koji je samo postao izraženiji nakon sjajne pobjeda nad Danom Hookerom. Između Justina Gaethjea, koji dolazi iza poraza i Chandlera, UFC je ipak odabrao borca čija je priča trenutno u uzletu.

Pogledajte kako je ovaj okršaj najavljen putem već standardno sjajnog "Countdowna".

Nakon što je planirana sunaslovna borba priredbe, ona između Natea Diaza i Leona Edwardsa, odgođena za kasniji datum, tu poziciju zauzela je borba Tonyja Fergusona i Beneila Dariushha. Ferguson ima zadatak vratiti se pobjedama, ali i veliki pritisak, budući da bi treći poraz u nizu potvrdio kako je s njegovim šampionskim ambicijama gotovo. Još prije godinu dana bio je borac s 12 pobjeda u nizu i po mnogima jedini koji može zaustaviti Khabiba, a sad se bori za to da ostane relevantan. S druge strane ima borca u formi karijere, vrhunskog grapplera koji je kroz školu Rafaela Cordeira postao opak nokauter. Stilski izuzetno zanimljiva borba također je dobila svoju najavu, s Fergusonom u prvom planu. Ako "El Cucuy" ne ostvari pobjedu, ovo je možda i posljednji put da ga gledamo na ovako visokoj razini.

Linker
09. travanj 2024 02:55