UFC

(VIDEO) ‘Učim od najboljeg‘: Ian Garry pronašao je vrhunskog trening partnera za svoj sljedeći nastup

Ian Garry

 Screenshot (instagram)
Neporaženi irski velteraš udružio je snage s UFC-ovim prvakom

Jako težak ispit čeka Iana Garryja u njegovom sljedećem nastupu. Vicente Luque protivnik je s kojim će se talentirani Irac boriti 16. prosinca (12. mjesec) na UFC 296 eventu, a Luque je gotovo sigurno najteži Garryjev ispit u dosadašnjoj karijeri.

No, Garry iz meča u meč nailazi na sve teže ispite i postepeno se penje prema samom vrhu velter kategorije. Luque je desetorangirani izazivač unutar velter kategorije i Garry je u prijašnjim nastupima pokazao potencijal za plasirati se unutar 10, a zapravo će preko timskog kolege pokušati ući u top 10.

Vicente Luque i Garry inače treniraju u Kill Cliff FC dvorani, nekoć poznatoj pod imenom Sanford MMA. Jedan drugog itekako dobro poznaju, ali zajedno se neće moći spremati za međusobni obračun. Sudeći prema onome što je Garry objavio na svom Instagram profilu, on je taj koji je promijenio okruženje i pripreme (barem zasad) odrađuje na drugom mjestu.

Garry je utočište pronašao u Birminghamu, točniju Team Renegade dvorani. Radi se o dvorani u kojoj trenira i Leon Edwards, UFC-ov prvak velter kategorije, a upraov Edwards bi trebao biti jedan od glavnih Ianovih sparing partnera.

Obojici će dobro doći ta suradnja, jer i Edwardsa očekuje nastup na UFC 296 eventu. ‘‘Rocky‘‘ zapravo predvodi tu priredbu, a protivnik će mu biti Colby Covington. U videu koji je Garry objavio, vidljivo je kako mladi Irac radi baš s Leonom Edwardsom i u opisu je napisao:

‘‘Učim od NAJBOLJEG‘‘

Garry i Edwards povremeno su trenirali i nekoć prije, a bit će zanimljivo vidjeti što će se dogoditi ako Garry dogura do ‘‘title shota‘‘, a pojas i dalje bude u vlasništvu Leona Edwardsa. Irac je sada pristao boriti se protiv timskog kolege, ali nije isključeno da u budućnosti odbije meč protiv Edwardsa.

UFC-ovi čelnici sigurno ne žele ponavljanje situacije koju su imali u bantam kategoriji s Merabom Dvalishvilijem i Aljamainom Sterlingom, ali činjenica je da mnoštvo velteraša zajedno treniraju i povremeno će se događati situacije gdje se moraju međusobno boriti.

Linker
11. svibanj 2024 02:25