UFC

(VIDEO) UFC 295 u ‘slow motionu‘: Prisjetite se najboljih poteza sa spektakularnog eventa u New Yorku

Alex Pereira (lijevo) i Jiri Prochazka (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC je putem svog YouTube kanala podijelio sažetke atraktivnih poteza, ali radi se o usporenom snimku

Kako smo samo uživali gledajući UFC 295 event prije nešto više od tjedan dana. Dojmovi se još uvijek nisu u potpunosti slegli, a stvarno je rijetkost da jedan takav event ponudi nokaute u svih pet borbi ‘‘main carda‘‘.

Počevši od Diega Lopesa pa sve od Alexa Pereire u glavnoj borbi večeri, svjedočili smo pobjedama nokautom. Samo dva od ukupno pet tih mečeva, ušli su u drugu rundu. Alex Pereira i Jessica Andrade upisali su nokaute u drugoj rundi, a Diego Lopes, Benoit Saint-Denis i Tom Aspinall nokautirali su svoje protivnike već u prvoj rundi.

Jedan od impresivnijih nokauta svakako je onaj Aspinallov. Novopečeni privremeni prvak teške kategorije nokautirao je zastrašujućeg Rusa, Sergeija Pavlovicha. Pavlovich je u meč protiv Aspinalla ušao sa šest uzastopnih pobjeda nokautom u prvoj rundi, ali protiv Aspinalla izvukao je deblji kraj. Aspinallova brzina i preciznost bili su presudni faktori i Pavlovich je izdržao samo 69 sekundi u kavezu s engleskim teškašem.

Odličan nokaut gledateljima je priuštio i Benoit Saint-Denis. Fantastični francuski borac ‘‘high kickom‘‘ je nokautirao Matta Frevolu nakon samo 90 sekundi borbe. Saint-Denis djeluje kao nezaustavljiva sila u lakoj kategoriji i krupnim koracima grabi prema samom vrhu kategorije do 70 kilograma.

Nisu ipak samo nokauti ono što privlači pažnju nas gledatelja. Vidjeli smo i pregršt odličnih poteza koji nisu završili nokautom, a s obzirom na količinu odličnih poteza koje smo gledali na tom eventu, vrijedi pogledati sažetke koje je UFC objavio na svom YouTube kanalu. Radi se o specijalnim sažecima, točnije, onima u ‘‘slow motionu‘‘, a video se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
03. svibanj 2024 09:37