UFC

(VIDEO) UFC i Rakićev lakat uvrstio u kompilaciju 'najluđih' kružnih udaraca u povijesti!

Rakić vs. Clark
 Screenshot
Elitna svjetska MMA promocija Ultimate Fighting Championship (UFC) nastavlja objavljivati vrlo zanimljiv video sadržaj na svom službenom YouTube kanalu. Ovog su tjedna svoje fanove počastili sjajnom desetominutnom kompilacijom "najluđih" kružnih udaraca u povijesti organizacije.

Kružni udarac se izvodi spiralnom kretnjom tijela i može biti izveden ili šakom (podlakticom), laktom ili nogom. S obzirom na brzinu tijela i snagu koja se na taj način razvija, posljedice na onog "s druge strane udarca" mogu biti zaista razorne.

Jedan od onih koji je iskusio snažan kružni udarac podlakticom je i Amerikanac Devin Clark već u prvoj rundi dvoboja sa austrijsko-srpskim borcem Aleksandrom Rakićem, koji je održan na UFC-u 231 2018. godine. Iako ga sjajno i spretno izveden udarac nije uzrokovao nokaut na nogama, zapravo je on kumovao prekidu koji je uslijedio i velikoj pobjedi člana bečkog Gyma 23. I Rakićev prekid je među onima koji su pronašli svoje mjesto u ovoj kompilaciji, otprilike na polovici videa.

Linker
18. svibanj 2024 20:05