UFC

(VIDEO) UFC objavio dirljivu posvetu Anthonyju ‘Rumbleu‘ Johnsonu: Fanovi su očekivali bolje od UFC-a

Anthony Johnson

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Najjača svjetska MMA organizacija pomalo je razočarala videom koji traje minutu i 11 sekundi

Smrt Anthonyja ‘‘Rumble‘‘ Johnsona prije točno tjedan dana šokirala je svijet borilačkih sportova. Jedan od najmoćnijih udarača u povijesti MMA-a preminuo je u 39. godini života.

Nekoć ponajbolji poluteškaš svijeta preminuo od posljedica zatajenja organa, a to se dogodilo kao posljedica Ne-Hodgkinovog limfoma i hemofagocitne limfohistiocitoze. ‘‘Rumble‘‘ je vodio veliku borbu sa zdravstvenim stanjem i nažalost, prerano je preminuo.

Njegova ostavština neizbrisiva je i ostavio je ogroman trag u MMA-u. 23 pobjede i šest poraza upisao je u 29 MMA nastupa, a dvaput se borio i za UFC-ovu titulu prvaka. U svom rezimeu ime pobjede nad borcima kao što su Glover Teixeira, Alexander Gustafsson, Ryan Badero, Andrei Arlovski, Dan Hardy itd.

UFC-ova reakcija, kao i posveta čekala se sve do jučer, a promocija je tijekom prijenosa sinoćnjeg eventa pustila video kojim su odali počast Anthonyju Johnsonu.

‘‘Kad god se borim, uvijek planiram nekog udariti najjače što mogu. Već prvim udarcem najčešće vas uzdrmam, a drugim vas završim.‘‘, riječi su Anthonyja Johnsona kojima video započinje, a kad se uzme u obzir da je 17 puta slavio nokautom, onda su itekako istinite.

U nastavku videa možete vidjeti neke od ‘‘Rumbleovih‘‘ najboljih nokauta, a video završava riječima ‘‘Volim vas‘‘. Svaki borilački fan volio je Anthonyja Johnsona i njegove mečeve, a nadamo se da negdje gore počiva u miru Božjem.

Mnogi će se složiti da je UFC mogao ponuditi nešto više od videa koji traje jedva preko 60 sekundi, ali vjerujemo da će to napraviti u vremenu koje dolazi.

Posvetu koju su jučer objavili pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 00:25