UFC

(VIDEO) UFC objavio pregled prvog dijela 2022.: Gledali smo nevjerojatno dobre mečeve u tom periodu

Jiri Prochazka vs. Glover Teixeira

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvih šest mjeseci ove godine ponudilo nam je odlične evente i pregršt velikih mečeva i poteza

Jako zanimljivu godinu imao je UFC i gledali smo pregršt vrhunskih i strašno uzbudljivih mečeva u ovoj kalendarskoj godini. S obzirom da je kraj godine pred vratima, vrijeme je za sažetak godine, a UFC već po običaju takav sažetak radi kroz videe koje podijeli na dva dijela.

Kao što već i sami zaključujete, prvi video obuhvaća prvu polovicu godine, dok će drugi obuhvatiti najbitnije trenutke iz druge polovice godine. Prvi dio objavili su sinoć, a itekako je zanimljivo prisjetiti se što smo sve imali prilike gledati u tom periodu.

Videozapis započinje spektakularnim potezom Michaela Chandlera koji je u petom mjesecu brutalnim ‘‘front kickom‘‘ nokautirao Tonyja Fergusona. Joe Rogan tada je izjavio da se radi o vjerojatno najboljem nokautu ‘‘front kickom‘‘ koji je ikada vidio, a mnogi će se složiti s tom konstatacijom.

Četvrti mjesec 2022. godine ponudio je po mnogima i najbolji meč u ovoj kalendarskoj godini. Khamzat Chimaev ušao je kao ogromni favorit u borbu protiv Gilberta Burnsa. Čečensko-švedski borac djelovao je nepobjedivo do te borbe, ali Gilbert Burns samo nas je podsjetio da je svaki borac satkan od krvi i mesa, pa tako i Chimaev.

Pregršt problema napravio je Burns svome protivniku u tom meču, ali Khamzat je ipak uspio doći do pobjede jednoglasnom odlukom i ostao je neporažen. Burns je iz meča mogao ponosno izaći, jer Chimaeva je namučio više nego svi Khamzatovi dotadašnji protivnici zajedno.

UFC-ov event održan u Londonu, u trećem mjesecu ove godine, jedan je od najzabavnijih ove godine. Atmosfera je bila nevjerojatno dobra, a mečevi su samo popratili atmosferu s tribine. Ilia Topuria i Jai Herbert pružili su odličan meč u kojem je Herbert imao Topuriu na pragu poraza, ali Ilia je na kraju došao do pobjede brutalnim nokautom.

Paddy Pimblett i Molly McCann dodatno su užarili atmosferu pred glavnu borbu večeri u kojoj je Tom Aspinall lakoćom porazio Alexandera Volkova. Odličan event u kojem apsolutno ničeg nije nedostajalo.

Charles Oliveira u petom je mjesecu ostao bez pojasa prvaka u lakoj kategoriji, ali ne zbog poraza, nego zbog 0,226 kg prekoračenja gornje granice lake kategorije. Taman kad se mislilo da će Oliveiru to sputati mentalno i da će Gaethje doći do pojasa u međusobnom obračunu, Oliveira se sabrao i doslovno je prošao kroz Gaethjea. Justin ga je mjesecima prozivao da je mentalno slab, ali Oliveira ga je ušutkao u toj borbi.

Što se još događalo kroz prvih šest mjeseci 2022. godine, pogledajte u sjajnom UFC-ovom videu koji se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
27. travanj 2024 02:46