UFC

(VIDEO) UFC-ov pregled godine: Prisjetite se remek-djela Maxa Hollowayja i ostalih velikih trenutaka iz 2021.

Max Holloway

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Tekuća kalendarska godina samo što nije završila i stoga je vrijeme za pregled najbitnijih trenutaka

Odličnu godinu, s pregršt zanimljivih trenutaka pružila nam je najjača svjetska MMA promocija. Dobili smo nove prvake u vidu Rose Namajunas, Brandona Morena, Charlesa Oliveire, Glovera Teixeire, Francisa Ngannoua i Aljamaina Sterlinga, kao i dva poraza Conora McGregora te još niz sjajnih nastupa od strane raznih boraca.

Jedan od najistaknutijih nastupa, svakako je pobjeda Maxa Hollowayja nad Calvinom Kattarom. Početkom godine, UFC je upario dvojicu boraca koje su mnogi u tom trenutku vidjeli kao ponajbolje boksače na cijelom rosteru. Ipak, Holloway je maestralnom izvedbom prezentirao koliko je zapravo velika razlika između njega i Kattara. Ipak, treba odati počast i Calvinu koji je izdržao do samog kraja, svih pet rundi, unatoč 445 primljenih značajnih udaraca.

Kamaru Usman nameće se kao glavni favorit za borca godine, a posebno impresivan, Nigerijac je bio u četvrtom mjesecu ove godine. Jorge Masvidal bio je njegov protivnik, a mnogi su na taj meč gledali kao na obračun stilova. ‘‘Gamebred‘‘ je trebao imati prednost u stojci, dok se od Usmana očekivalo puno hrvanja i kontrole u klinču. Međutim, prvak velter kategorije brutalno je nokautirao Masvidala početkom druge runde.

UFC je putem svog Youtube kanala podijelio video u kojem obuhvaća najbolje trenutke tokom 2021. godine. Međutim, radi se o prvom dijelu videa koji obuhvaća trenutke iz prve polovice ove godine. Nokaut Rose Namajunas protiv Weili Zhang, prvi meč Poiriera i McGregora, ali i poraz Miočića protiv Ngannoua, neki su od ključnih trenutaka.

Kako je sve to izgledalo i što je još obuhvaćeno zanimljivom kompilacijom, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 10:54