UFC

(VIDEO) UFC počastio borbom koja je na MMA nagradama zakinuta na najbolju borbu i najbolji nokaut 2018.

Yair Rodriguez vs. Chan Sung Jung
 screenshot
Prije nego ovog vikenda odradi svoju prvu UFC borbu u 2019. godini, prisjetimo se posljednjeg nastupa Yaira Rodrigueza. Riječ je o možda najboljoj borbi prošle godine te svakako najboljem nokautu iste. Onoj borbi koju je za UFC-ov 25. rođendan Meksikanac odradio protiv Chan Sung Junga.

Puno toga se u startu očekivalo od borbe Yaira Rodrigueza i Chan Sung Junga, poznatog kao Korean Zombie. S razlogom je UFC baš ovu dvojicu boraca odlučio upariti za svoj jubilarni event. 25 godina nakon povijesne prve priredbe najveće svjetske MMA promocije, Octagon je još jednom sletio u Denver. Priredbu u "Mile High Cityju" prvobitno su trebali predvoditi Korean Zombie i Frankie Edgar, no nakon Edgarove ozljede sve je zapravo ispalo još bolje. Dogodila se jedna od borbi koja će zbog više razloga ući u MMA povijest.

25 minuta ova dva ratnika kažnjavali su jedan drugog, ali isto tako i oduševljavali svojom srčanošću i izdržljivošću. Zapravo, 24 minuta i 58 sekundi. Sudačke kartice nakon četiri runde bile su 3:1 u korist Koreanca, koji nije sakrivao kako uživa u borbi. Zato je prihvatio ideju "brawla" u posljednjih desetak sekundi, no ona ga je koštala pobjede. Ali je donijela nešto što i danas s uzbuđenjem gledamo. Datum je bio 10. studenog 2018. godine, a priredba je nosila naziv UFC Fight Night 139.

Rodriguez je u doslovno posljednjoj sekundi eskivirao posljednji Jungov udarac, a onda je iz donje pozicije pogodio lakat točno u bradu, nakon kojeg je njegov protivnik ostao bez svijesti na podu, a borba je završila. Jedan od najspektakularnijih nokauta u UFC povijesti izveden u nevjerojatnom trenutku, do tada neviđenom tehnikom i na priredbi kojom je promocija obilježavala svoju povijest. Fantastična je to bila smjernica za novih 25 godina.

Koliko god možemo prihvatiti da ovaj dvojac na godišnjim MMA nagradama nije dobio nagradu za borbu godine, budući da su dobitnici Tony Ferguson i Anthony Pettis također odradili fantastičan duel, toliko je jednako nevjerojatno da ovo nije bio nokaut godina na istim dodjelama, zapravo onim jedinim opće priznatim. To je otišlo Amandi Nunes. Kako i zašto? To teško tko može objasniti. No, nama i većini pravih fanova ovo će ostati ne samo najbolji nokaut 2018. godine, nego i jedan od najboljih u povijesti. A u povijest će ući i fotografija iz bolnice koju su borci podijelili na Instagramu. Nju smo podijelili ispod teksta.

Yair Rodriguez u kavez se vraća ove subote, kad će predvoditi Fight Night u Meksiku protiv Jeremyja Stephensa. Chan Sung Junga se također očekivalo na istoj priredbe, čak se govorilo kako će ju on predvoditi protiv Briana Ortege, no to se ipak nije dogovorilo.

Linker
03. svibanj 2024 13:56