UFC

(VIDEO) UFC podsjetio fanove na razornu udaračku moć Jareda Cannoniera

Jared Cannonier
 Screenshot (youtube, Ufc)
Trećerangirani borac UFC-ove srednje kategorije ovog vikenda vraća se u UFC-ov kavez

Kelvin Gastelum i Jared Cannonier predvodit će UFC on ESPN 29 priredbu koja će se održati ovog vikenda. Cannonier se prvotno trebao boriti protiv Paula Coste, međutim Brazilac je početkom lipnja otkazao borbu iz tada nepoznatih razloga. Costa je kasnije objasnio kako nikada nije niti potpisao ugovor za tu borbu, a problem je nezadovoljstvo honorarom koji mu UFC nudi za borbu protiv Jareda. Kasnije je potvrđeno kako Kelvin Gastelum uskače umjesto Coste, a radi se o ništa manje uzbudljivoj borbi.

''Killa Gorilla'' nadolazećeg vikenda nastupit će prvi puta u 2021. godini, dok mu je poraz protiv Whittakera jedini nastup u 2020. godini. Krajem 2018. godine Jared se spustio iz poluteške kategorije u srednju te je nokautom protiv Davida Brancha uspješno debitirao. 2019. godina bila je izrazito dobra za Cannoniera jer je nadovezao još dvije pobjede. Prvo je porazio Andersona Silvu tehničkim nokautom u prvoj rundi, a zatim je nokautirao Jacka Hermanssona u drugoj rundi borbe. UFC nas je putem svog Youtube kanala podsjetio upravo na borbu protiv Hermanssona.

Očekivano je Hermansson od samog početka pokušavao odvesti borbu u parter. Prvom polovicom runde švedsko-norveški borac čak uspijeva izvesti i ''suplex'' rušenje, no Cannonier se pokazao kao borac kojeg je nevjerojatno teško zadržati i iskontrolirati u parteru pa tako ni Jack nije uspio ništa konkretno napraviti nakon rušenja. Kako je runda odmicala, Cannonier počinje sve bolje pogađati, a lijepo je kombinirao boksačke tehnike sa stražnjim low-kickom kojim je radio štetu na Hermanssonovoj prednjoj nozi. Nismo ipak vidjeli niti jednog borca u većim problemima tokom prve runde, niti su pretrpili veću štetu.

Borac rođen u Švedskoj drugu rundu otvara odlučno i agresivno dok Cannonier nastavlja smireno i ukomponirano. Nakon nešto više od deset sekundi unutar druge runde, Hermansson ponovno pokušava doći do rušenja, no Jared je sjajno pogodio aperkatom i tu je bio početak kraja za ''Jokera''. UzdrmanI Hermansson završio je na podu, a Jared je s nizom udaraca u parteru dovršio posao nakon ukupno 27 sekundi borbe. Borba se održala u Danskoj i gotovo da možemo reći kako je Jack Hermansson nastupao na domaćem terenu s obzirom na velik broj švedskih i norveških fanova koji nisu morali daleko putovati da podrže svog borca. Unatoč pobjedi američkog borca, Cannonier je intervjuom netom nakon borbe pridobio navijače i pljesak kompletne dvorane komplimentirajući Danskoj, Kopenhagenu, a i samom Hermanssonu za kojeg je izjavio da gaji svo poštovanje svijeta prema njemu.

UFC je objavom ove borbe podsjetio fanove koliko snažno udara Jared Cannonier koji jednim udarcem u svakom trenutku može savladati gotovo bilo kojeg protivnika u kategoriji. Njegov protivnik Kelvin Gastelum nikada nije nokautiran u 24 profesionalna MMA meča te je poznat kao borac izuzetno čvrste brade. Vidjet ćemo može li baš ''Killa Gorilla'' postati prvi čovjek koji je nokautirao čvrstog Kelvina Gasteluma. Snagu za to definitivno posjeduje, no trebat će mu više od toga.

Linker
25. travanj 2024 14:02