UFC

(VIDEO) UFC potvrdio event na luksuznoj lokaciji koju nisu posjetili deset godina

Michael Bisping

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Najveća svjetska MMA organizacija planira se vratiti redovitijem održavanju evenata na raznolikim lokacijama

UFC-ov Apex u 11. mjesecu ove godine bit će podvrgnut renovaciji i nadogradnji koja će trajati nekoliko mjeseci. Postoje glasine kako bi UFC mogao u potpunosti odbaciti Apex kao mjesto na kojem će organizirati evente, ali Dana White u utorak je opovrgnuo glasine, rekavši kako zapravo nije siguran što će se točno dogoditi s eventima u Apexu. Konkretno, odluka još nije donesena.

No, tijekom obnove Apexa možemo očekivati sve više evenata na raznoraznim lokacijama diljem svijeta, a UFC je zapravo i potvrdio kako će 23. studenog (11. mjesec) odraditi event na lokaciji koja ih nije ugostila još od 2014. godine.

Makao (Macau), Posebna upravna regija Narodne Republike Kine mjesto je na kojem će UFC drugom polovicom studenog održati svoj event. Tri puta je UFC gostovao tamo, a posljednji event održan u osmom mjesecu 2014. godine predvodili su Michael Bisping i Cung Le.

Bio je to meč kojem su prethodile tenzije, a Bisping je bio vrlo glasan s optužbama da je Cung Le borac koji se učestalo dopingira i zapravo vara. Unatoč tome, Michael je najavljivao kako će pretući Leja, a to je i napravio. Tehničkim nokautom u četvrtoj rundi Bisping je došao do pobjede.

Na istoj priredbi Tyron Woodley porazio je Dona Hyuna Kima nokautom u prvoj rundi, a od poznatijih lica izdvojit ćemo i Colbyja Covingtona koji je također slavio nokautom u prvoj rundi. Anying Wang tapkao je na udarce Colbyja krajem prve runde.

Iste godine Macao je ugostio i finale ‘‘The Ultimate Fightera‘‘. Već spomenuti Don Hyun Kim nastupio je i na tom eventu, a protivnik mu je bio tada vrlo perspektivni John Hathaway.

Meč je završio u trećoj rundi, a Kim je slavio nokautom koji su brojni relevantni portali proglasili najboljim nokautom te kalendarske godine. Južnokorejac je laktom iz okreta brutalno nokautirao Hathawayja.

Prvo UFC-ov dolazak u Makao dogodio se još u 11. mjesecu 2012. godine. Cung Le nokautirao je Richa Franklina u prvoj rundi, a svoje mjesto na eventu našli su još Takanori Gomi, Dong Hyun Kim (nastupio na sva tri eventa u Makauu), Thiago Silva, John Lineker, Alex Caceres...

Dong Hyun Kim neće moći nastaviti svoj niz nastupa na ovoj lokaciji jer se još 2017. godine povukao iz sporta. Bit će zanimljivo vidjeti tko će predvoditi ovaj event koji spada u kategoriju UFC-ovih "Fight Night" evenata. UFC je proteklih godina okupio nekolicinu vrlo dobrih azijskih boraca i neće im nedostajati kandidata za popuniti ‘‘fight card‘‘.

Linker
16. kolovoz 2024 12:55