UFC

(VIDEO) UFC za vikend organizira PPV priredbu s dvije borbe za titulu, pogledajte 'Countdown' najavu

Deiveson Figueiredo i Valentina Shevchenko
 screenshot/YouTube
UFC 255 priredba donosi borbe za titulu muške i ženske muha kategorije

Deiveson Figueiredo u srpnju ove godine postao je novi UFC-ov prvak muha kategorije. Učinio je to savladavši Josepha Benavideza, a sad je pred njim i prva obrana titule. Ona je na rasporedu u subotu 21. studenog, kad će mu se suprotstaviti Alex Perez. Perez nije bio prvobitno planirani protivnika za prvaka, ali se trebao boriti na istoj priredbi protiv Brandona Morena. Do ove prilike došao je nakon ozljede Codyja Garbrandta, kojem je UFC namijenio poziciju izazivača, no plan se izjalovio.

Figueiredo se do sada prezentirao kao vrlo atraktivan borac te se vjeruje da bi mogao postati popularan prvak čije će se borbe pratiti. Upravo zbog toga je prvobitno bio i uparen s karizmatičnim Garbrandtom, no svoju popularnost morat će pokušati graditi preko Pereza. No, i Perez je također borac koji ima što ponuditi i vjeruje se kako je upravo zbog toga UFC odabrao njega za izazivača, a ne bolje rangiranog Morena, koji se u promociji nalazi dulje od njega. Perez je inače i prvi borac koji je u UFC došao s Contender Series showa koji će se boriti za naslov.

Druga borba za titulu na ovom programu, odnosno sunaslovna borba priredbe, donosi novu obranu titule prvakinje muha kategorije za Valentinu Shevchenko. Dominantnoj šampionki suprotstavit će se Jennifer Maia, bivša prvakinja Invicta promocije koja je ljetos savladala Joanne Calderwood, kojoj je tom prilikom oduzela borbu za titulu koju je Škotkinja imala osiguranu. Kao i sve izazivačice Valentine do sada, i Maia je veliki autsajder.

Kako je UFC borbe najavio, pogledate u Countdownu.

Linker
18. travanj 2024 11:17