UFC

(VIDEO) Uplakani Benavidez postao vlasnik neslavnog rekorda: 'Sada znam da nikad neću biti prvak...'

Joseph Benavidez
 Screenshot (YouTube)
"Umro sam 100 puta, pa što je onda za mene još jedna smrt?"

Josep Benavidez godinama je pri vrhu, ali nikako da ode do samoga kraja. 35-godišnji Amerikanac još je jednom ostao kratak u svom napadu na UFC-ov tron te je po drugi puta zaredom poražen od Deivesona Figueireda.

Sjajni Brazilac prošlog je vikenda u Flash Forumu na Otoku Yas postao tek treći UFC-ov prvak u muha kategoriji. Prije njega to je polazilo za rukom samo Demetriousu Johnsonu i Henryju Cejudu. Figueiredo je tako u svom 20. profesionalnom nastupu stigao do UFC-ovog 'zlata', istog onog koje Benavidez godinama sanja i koje nije uspio ugrabiti u čak četiri svoja titule vrijedna meča.

Da, čak je četiri puta Joe imao priliku postati neosporni UFC-ov prvak i sva četiri puta u tome nije uspio. Brojka je to po kojoj je jedinstven u svijetu MMA-a.

"Umro sam 100 puta, pa što je onda za mene još jedna smrt? Moj je cilj biti najbolji i biti prvak u ovome sportu, ali znam da je ova borba bila moj posljednji napad na titulu", shrvano je, ali vrlo realno, Benavidez opisao svoju trenutnu poziciju nakon borbe u Abu Dhabiju.

"U ovom sam sportu isključivo s ciljem da budem najbolji. I bio sam blizu. Imao sam sreće. Već sam 11 godina u TOP dva-tri borca u dvije različite kategorije. Bilo je ovo jedno ludo i sjajno putovanje, ali ne namjeravam ovako završiti ovu priču. No, svjestan sam da neću dobiti novu priliku u borbi za pojas, ali ne želim ni otići na ovaj način. Želim otići s još jednom borbom. Nakon toga, za mene više neće biti ničega što bih želio postići. Znam da neću ponovno pobijediti nekih 10 likova, znam da je ovo bila posljednja prilika da ugrabim pojas. Ali ne... Ne može to tako završiti", dodao je Benavidez.

Kraj karijere je najavljen, no hoće li mirovina uslijediti već nakon idućeg meča ili nakon nekoliko njih, ovisit će prije svega o ishodu.

Joe je pred ovaj dvoboj imao vrlo jasan plan - postati prvak i obraniti titulu što više puta. Svjestan da bi ju jednoga dana mogao izgubiti, oduvijek se namjeravao povući s pobjedom. A taj dio plana, još je uvijek tu...

"Izgubim li, borit ću se ponovno sve dok ne pobijedim. To je pozicija u kojoj se trenutno nalazim", zaključio je Benavidez.

Američki MMA veteran tijekom svoje bogate karijere upisao je 28. pobjeda i sedam poraza. Neka od slavnih imena koja je svladao u Octagonu uključuju Henryja Cejuda, Jussiera Formigu i Iana McCalla.

Benavidez je, kao što smo ranije naveli, četiri puta sudjelovao u borbi za naslov prvaka. Prvi ga je put još tamo 2012. porazio Demetrious Johnson. Isti borac za njega je bio koban i godinu dana kasnije, a u posljednja dva pokušaja zaustavio ga je spomenuti Figueiredo s kojim se obračunavao tijekom 2020. godine.

Linker
19. travanj 2024 14:50