UFC

(VIDEO) Ušli smo u ‘fight week‘ i čeka nas ponajbolji UFC-ov event godine: ‘Zagrijte se‘ sjajnim ‘Countdown‘ videom

Ilia Topuria|Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ova ekipa pratila je četvoricu predvodnika ove priredbe tijekom njihovih priprema za UFC 308 event

Nakon dva tjedna s ne tako zvučnim UFC-ovim eventima, na redu je spektakularni UFC 308 event. Vodeća svjetska MMA organizacija gostovat će u Abu Dhabiju, a ovo će bit jubilarni 20. UFC-ov event na toj lokaciji. "Fight card" priredbe izgleda fenomenalno i radi se o jednom od najinteresantnijih evenata u ovoj kalendarskoj godini.

Teško je opisati koliko je dobra glavna borba večeri. Ilia Topuria tražit će prvu obranu pojasa u perolakoj kategoriji, a njegov izazivač je Max Holloway. Topuria je i dalje neporažen u svojoj karijeri. Španjolsko-gruzijski borac slavio je u svih 15 dosadašnjih nastupa, a čak 13 pobjeda upisao je prekidom.

Pet puta je nokautirao suparnike, a osam puta prisiljavao ih je na predaju BJJ tehnikama. Topuria je potkovan u svim segmentima borbe i stvarno je teško zamisliti kako ovaj borac može izgubiti. Ranije ove godine nokautirao je Alexandera Volkanovskog i tom pobjedom došao je do pojasa. U tom meču ponovno je prezentirao sjajan boks, ali ništa manje loš nije Topuria ni u ostalim segmentima borbe.

No, Max Holloway borac je koji bi se mogao pokazati vrlo teškim ispitom za Topuriju, jer ipak "stilovi čine borbu". Max nikada u karijeri nije nokautiran, samo jedanput je prisiljen na predau, a iza sebe ima znatno veće iskustvo nego Topuria. Također, Holloway će ući u ovaj meč s velikim samopouzdanjem, jer u posljednja tri meča pružio je briljantne izvedbe protiv jako dobrih protivnika.

Arnolda Allena porazio je jednoglasnom odlukom sudaca nakon pet rundi borbe, a Chan Sung Junga i Justina Gaethjea uspio je nokautirati. Posebno impresivan bio je nokaut kojim je "ugasio" Gaethjea. Max se kroz karijeru pokazao kao borac koji jako dobro neutralizira grappling vještine svojih protivnika, a dok se borba odvija na nogama, njegove šanse za pobjedu uvijek su velike. Veći je, dulji i iskusniji od Topurije. Je li bolji, saznat ćemo u subotu navečer.

"Co-main" event teško je mogao biti uzbudljiviji

Sunaslovna borba večeri mogla bi privući čak i veću pažnju od glavne borbe večeri. Khamzat Chimaev borac je koji uvijek privlači ogroman interes javnosti, a u subotu ga čeka najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri. Neporaženi "Borz" borit će se protiv Roberta Whittakera, bivšeg prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Slično kao Holloway, Whittaker je kroz svoju karijeru također bio stilski jako nezgodan protivnik za borce koji preferiraju odvesti borbu u parter. "Reaper" sjajno brani rušenja, a u borbi na nogama malo je boraca koji mu mogu ravnopravno parirati.

Chimaev je u nekim prijašnjim nastupima pokazivao kondicijske probleme, dok je Whittaker prava "cardio" mašina s pregršt iskustva u mečevima na pet rundi. Chimaev je puno toga promijenio po pitanju svojih navika i treninga za ovaj meč, a nastavno na to, Khamzat najavljuje svoju najbolju verziju. Whittaker je borac koji bi trebao jako dobro testirati Chimaeva i pokazati nam je li Khamzat uistinu šampionski materijal. Uspije li Khamzat proći i ovu prepreku, "title shot" vjerojatno će ga čekati.

Rakić u Abu Dhabiju traži povratak na pobjedničke staze

Veliku pažnju tijekom "fight weeka" dat ćemo i Aleksandru Rakiću. Srpski poluteškaš poražen je u posljednja dva nastupa i pobjeda je imperativ u ovotjednom nastupu. "Raketa" će izaći na megdan Magomedu Ankalaevu, borcu za kojeg mnogi smatraju da može poraziti čak i Alexa Pereiru, aktualnog prvaka poluteške kategorije. Ankalaev silno želi "title shot" i dojam je da češće priča o Pereiri nego o Rakiću.

To je potencijalno dobra stvar za Rakića, jer podcijeni li Ankalaev sjajnog srpskog poluteškaša, čeka ga duga i teška večer. Aleksandar je prošao odlične pripreme u Vitezu, svjestan je da ga pobjeda nad Ankalaevim može gurnuti u poziciju da napadne pojas i maksimalno spreman došao je u Abu Dhabi. Nadamo se da će se Rakiću konačno sve posložiti i da će se vratiti na pobjedničke staze.

Čekaju nas i novi nastupi Leronea Murphyja (vs. Dan Ige), Share Magomedova (vs. Armen Petrosyan), Rafaela dos Anjosa (vs. Geoff Neal) itd., a "fight card" je zbilja krcat sjajnim mečevima.

UFC ponovno oduševio "Countdown" videom

Ustaljena praksa je da UFC tjedan uoči velikog eventa započne "Countdown" (‘Odbrojavanje‘) videom. Dvije borbe dio su njihovog najnovijeg videa iz tog serijala, što znači da su Topuria, Holloway, Chimaev i Whittaker popraćeni unutar tog videa.

"Countdown" je odličan način za "zagrijavanje" uoči velikog borilačkog vikenda i možete dobiti uvid u dio priprema koje su borci odrađivali za svoje nadolazeće nastupe. Posebno su interesantni kadrovi s Elbrusa u Rusiji gdje se Chimaev pripremao u planinama unutar dvorane koja je namijenjena za pripremu olimpijskih hrvača. Chimaev pojašnjava i s kakvim se problemima nosio nakon što je postao slavan i zašto je došlo do promjene u njegovom trenerskom kadru.

Znamo da volite "Countdown" videe i stoga nećemo previše toga otkrivati. Video je ispod teksta, uživajte!

Linker
22. listopad 2024 07:51