UFC

(VIDEO) Ušli smo u ‘fight week‘! Sean Strickland i Dricus Du Plessis predvode veliki UFC 297 event

Dricus Du Plessis (lijevo) i Sean Strickland (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC je već standardno objavio veliku najavu svog prvog ovogodišnjeg ‘‘PPV‘‘ eventa

Nakon UFC Fight Night 234 eventa koji nije izazvao veliku pompu, na redu je prvi UFC-ov ‘‘PPV‘‘ event u 2024. godini. UFC 297 na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju, a ‘‘fight week‘‘ je započeo.

Sean Strickland i Dricus Du Plessis u centru su pažnje kad je u pitanju UFC 297. Strickland će tražiti prvu obranu pojasa u srednjoj kategoriji, nakon što je u devetom mjesecu prošle godine porazio Israela Adesanyu. Dricus Du Plessis s druge strane pokušat će nastaviti s nevjerojatnim pobjedničkim nizom unutar UFC-a. Du Plesiss je slavio u svih šest mečeva koje je odradio pod okriljem UFC-a i s pravom je dogurao do napada na titulu.

Meč između Stricklanda i Du Plessisa još je zanimljiviji zbog svih tenzija koje su nastale između njih dvojice. Sve je započelo na konferenciji za medije održanoj sredinom 12. mjeseca prošle godine. Strickland je optuživao Dricusa da je homoseksualac i da preferira intimne odnose sa svojim trenerom, a Dricus je uzvratio podsjetivši Stricklanda na teško djetinjstvo i oca koji ga je premlaćivao tijekom odrastanja.

Kulminacija je nastupila na UFC 296 eventu. Strickland i Du Plessis sjedili su jedan blizu drugog i fizički su se obračunali na tribinama T-Mobile Arene. Teži sukob ipak je spriječen, a priča će se nastaviti unutar kaveza u Torontu.

Sunaslovna borba večeri također nudi okršaj za pojas. Pola godine nakon što se Amanda Nunes povukla na UFC-ovom eventu u Kanadi, ženska bantam kategorija dobit će novu prvakinju. Zanimljivo da će nova prvakinja također biti okrunjena u Kanadi, a Raquel Pennington i Mayra Bueno Silva borit će se za pojas.

Mnogi se slažu da ženskoj bantam kategoriji fali zanimljivosti, kao i zvijezda koja će predvoditi tu kategoriju. Raquel Pennington i Mayra Bueno Silva trenutno ne djeluju kao borkinje koje mogu uskočiti u ‘‘cipele‘‘ koje su nekoć nosile Ronda Rousey, Amanda Nunes, Miesha Tate, Holly Holm itd., ali jedna od njih kući će otići kao prvakinja.

Ostatak ‘‘fight carda‘‘ izgleda sasvim respektabilno. Neil Magny testirat će Mikea Malotta, nadolazeću kanadsku uzdanicu u velter kategoriji. Malott je unutar UFC-a upisao tri pobjede u jednako toliko nastupa, a neki već pretjeruju i nazivaju ga novim ‘‘GSP-jem‘‘. Činjenica je da Malott dosad nije imao protivnika kakav je Magny i ovo će mu biti jako dobra provjera.

Domaći predstavnik Marc-Andre Barriault borit će se protiv Chrisa Curtisa u srednjoj kategoriji, a jedan od najboljih mečeva na ‘‘fight cardu‘‘ mogli bi ponuditi borci perolake kategorije, Arnold Allen i Movsar Evloev.

Gledat ćemo i nove nastupe Brada Katone, Charlesa Jourdaina, Jasmine Jasudaviciusa itd., a dobro znate što je najbolji uvod u ‘‘fight week‘‘.

To je UFC-ov ‘‘Countdown‘‘, a odličnu najavu možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
30. travanj 2024 08:25