UFC

(VIDEO) Večer u kojoj je McGregor prvi puta došao do UFC-ovog pojasa: Prisjetite se UFC 189 eventa

McGregor vs. Mendes

 Screenshot (youtube, Ufc)
Najjača svjetska MMA promocija odlučila nas je podsjetiti na svoj kultni event

Još 2013. godine i dolaska u UFC, Conor McGregor ekspresno je privukao veliku pažnju na sebe. Međutim, tijekom 2015. godine, njegova popularnost dosegnula je neke još više razine.

Početkom godine, ''Notorious'' je lakoćom nokautirao Dennisa Sivera i borba za titulu bila je sve realnija. McGregor se trebao boriti protiv Josea Alda na UFC 189 eventu, ali tri tjedna uoči eventa, Aldo je otkazao svoj nastup zbog ozljede rebra. Uskočio je Chad Mendes kao kasna zamjena, a borba je bila za privremenog prvaka perolake kategorije.

Conor je napokon dobio protivnika koji je prvenstveno hrvač i grappler, a mnogi su se pitali kako će se Irac nositi s takvim protivnikom. Mendes je dobro otvorio meč i napravio je osjetne probleme McGregoru tijekom prve, ali i početkom druge runde. ''Short notice'' došao je na naplatu drugom polovicom druge runde i McGregor je počeo preuzimati inicijativu.

Pred sam kraj druge dionice, Conor je povezao nekoliko dobrih udarac i Mendesa je završio tehničkim nokautom, tri sekunde prije kraja runde. Atmosfera u MGM Grand Areni bila je vrhunska, a McGregor se vinuo među same zvijezde.

Bila je to kulminacija UFC-ovog takozvanog ''International Fight Week (Međunarodni borilački tjedan)'', a ususret ovogodišnjem International Fight Weeku, UFC nas je odlučio prisjetiti upravo spomenute UFC 189 priredbe.

U videu dugom 11 minuta, UFC je složio svojevrsni ''flashback'' na taj event, a osim borbe McGregora i Mendesa, još jedna kultna UFC borba održala se na toj priredbi.

Robbie Lawler i Rory MacDonald odradili su svoj drugi međusobni obračun, a radi se o jednoj od najboljih borbi u povijesti MMA-a. Lawler je na koncu slavio tehničkim nokautom u petoj rundi, a taj meč debelim slovima upisan je u povijest UFC-a.

Najboljih trenutaka glavne i sunaslovne borbe večeri s UFC 189 eventa, možete se prisjetiti u UFC-ovom videu koji se nalazi pri dnu teksta.

Linker
22. travanj 2024 22:24