UFC

(VIDEO) Veliki Alexey Oleinik prvo je završio protivnika, a zatim mu je pokazivao svoju specijalku

Oleinik podučava Vanderuu

 Screenshot (twitter, Ufc)
Ruski MMA veteran upisao je 60. pobjedu u profesionalnoj MMA karijeri

Velik i bitan nastup za Alexeyja Oleinika dogodio se na sinoćnjoj UFC 273 priredbi. Krajem šestog mjeseca, Oleinik će napuniti 45 godina, ali dokazao je kako se i dalje može nositi s određenim UFC teškašima.

''Boa Constrictor'' slavio je u prvoj rundi protiv 15 godina mlađeg Jareda Vanderee, a na predaju ga je prisilio ''scarf holdom''. Bila je to 43. pobjeda ''submissionom'' u Oleinikovoj dugoj karijeri.

Neposredno nakon borbe, Vanderaa i Oleinik susreli su se u backstageu. Američki teškaš odmah nakon poraza htio je poraditi na poboljšanju svojih vještina te je zamolio Oleinika da ga poduči ''Ezekiel gušenju'', još jednoj specijalki ruskog teškaša. Oleinik je pristao, a kako je to izgledalo, zabilježile su UFC-ove kamere.

Tom tehnikom Oleinik je dvaput pobjeđivao unutar UFC-a, a ''scarf holdom'' kojim je sinoć dovršio Vanderuu, svladao je i našeg legendarnog borca, Mirka ''Cro Copa'' Filipovića. Bio je to ujedno i posljednji Mirkov poraz u karijeri, a dogodio se krajem 2013. godine. ''Cro Cop'' je nakon toga upisao deset pobjeda zaredom te se umirovio 2019. godine nakon slavlja protiv Royja Nelsona.

Oleinik se još uvijek ne planira povući, a tko će sljedeći nastradati pod njegovim ''scarf holdom'' ili ''ezekiel gušenjem'', preostaje nam vidjeti.

Linker
27. travanj 2024 00:06