UFC

(VIDEO) Yan je tada uvjerio svijet o kakvom se stroju radi: Prisjetite se kako je demolirao Josea Alda

Jose Aldo vs. Petr Yan

 -/Sputnik/Profimedia
Sjajni ruski bantamaš sredinom 2020. godine došao je do najveće pobjede u karijeri

Sredinom 2018. godine, Petr Yan odradio je svoj UFC debi. Tada 25-godišnji ruski borac, došao je u najjaču svjetsku MMA promociju s osam pobjeda i jednim porazom (vs. Magomed Magomedov, osvetio je poraz u revanšu, op.a.).

Yan je većinu dotadašnjih nastupa odradio pod okriljem ACB promocije, a tamo je osvajao i titulu prvaka u bantam kategoriji. Iako je bilo jasno da se radi o talentiranom borcu, nekako je Yan na mala vrata ušao u promociju. Nije se puno pričalo o njemu nakon prvih nekoliko nastupa, a tek ga je pobjeda protiv Johna Dodsona donekle stavila pod povećalo.

Uslijedili su mečevi protiv Jimmieja Rivere i Urijaha Fabera. Yan je svakom borbom izgledao sve bolje i nizao je pobjedu za pobjedom. Sredinom 2020. godine, dobio je priliku boriti se za upražnjenu titulu prvaka u bantam kategoriji. Legendarni Jose Aldo našao se s druge strane i pritom je pretrpio jedan od težih poraza u karijeri.

Petr Yan klasično je sporije ušao u meč, ali kako je borba odmicala, Yan bi sve više podizao tempo dok se Aldo sve teže nosio s tim. Sredinom pete runde došlo je do kulminacije. Yan je brutalno prebijao Alda u parteru i sudac je odlučio prekinuti meč.

Tada je i šira MMA javnost jako dobro upoznala Petra Yana, a ruski borac svima je pokazao o kakvom se stroju zapravo radi. Nažalost po ''No Mercjya'', već u prvoj obrani titule, uslijedila je diskvalifikacija protiv Aljamaina Sterlinga. Yan se u desetom mjesecu prošle godine vratio pobjedom nad Sandhagenom i osvajanjem titule privremenog prvaka bantam kategorije. Ovaj vikend odradit će revanš protiv Sterlinga te će imati priliku ponovno postati neprikosnovenim prvakom UFC-ove bantam kategorije.

Ususret UFC 273 eventu i Yanovom nastupu, UFC nas je putem YouTubea podsjetio na Yanovu najveću pobjedu u karijeri, onu protiv Alda. Radi se o skraćenom prikazu borbe, odnosno izdvojeni su najbolji trenuci. Kako je Yan samljeo borca kao što je Aldo, pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
20. travanj 2024 09:30