UFC

Michael Bisping smatra kako Sterlingova šansa protiv Yana leži u hrvanju

Aljamain Sterling, Petr Yan

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši UFC prvak smatra kako Sterling mora promijeniti taktiku

Bivši UFC prvak Michael Bisping smatra kako će Aljamain Sterling imati tešku noć na UFC 273 eventu protiv Petra Yana ukoliko ga neće moći srušiti na pod. Sterling revanšira privremenom prvaku Yanu ovu subotu u sunaslovnoj borbi večeri na UFC 273 eventu koji se održava u Vystar Veterans Memorial Areni u Jacksonvilleu.

Njihova prva borba završila je diskvalifikacijom Petra Yana nakon ilegalnog udarca koljenom u glavu. Sve do prekida borbe yan je vodio na sudačkim karticama upisavši tijekom borbe 7 rušenja i jedan "knockdown". Bispingovo mišljenje je da Sterling mora promijeniti taktiku te odvesti borbu u parter ukoliko misli imati ikakve šanse za pobjedu.

"Petr Yan je jedan od boraca koji uđe u kavez, dominira i odradi borbu po svome. Sterling možda i je imao uspjeha u ranijoj fazi borbe, ali nakon onda je Yan počeo bacati serije udaraca, što je imalo psihološkog afekta na Sterlinga. Bit će kao u prvoj borbi, Yan će mu dati podsjetnik da je bolji borac od njega."

Smatra kako Aljamain najveće šanse ima grapplingu, te da ga mora rušiti inače neće imati nikakve šanse.

"On (Sterling) za ovu borbu mora imati potpuno drugačiji pristup jer u prvom borbi nije imao odgovor na Yanove napade. "

Također smatra kako Sterling mora vratiti svoj ugled, nebitno pobijedio ili izgubio u borbi.

"Aljamain jednostavno mora hrvati u ovoj borbi, ulog u ovoj borbi je jako velik za njega. Nije sve u činjenici hoće li Sterling ponovno postati prvak svijeta, nego u tome hoće li vratiti svoj ugled jer trenutno mu se ruga većina MMA fanova, pa i sam Petr Yan."

Aljamain Sterling s druge strane je samouvjeren u svoje mogućnosti te smatra kako će vratiti pojas u svoje vlasništvo. On ne vidi problem u tome što je u prvoj borbi bio izdominiran te smatra kako je ilegalan udarac bio jedini razlog zašto je Yan tada pobijedio.

Linker
19. travanj 2024 04:14