UFC

(VIDEO) Zaštitari morali razdvajati Poiriera i Chandlera: Prochazka je sve zbunjeno promatrao

Dustin Poirier i Jiri Prochazka (desno)

 Instagram (5th_round)
Ponajbolji UFC-ovi borci lake kategorije umalo su se fizički obračunali na današnjem eventu

UFC 276 priredba ponudila je pregršt zanimljivih trenutaka unutar kaveza. Alexander Volkanovski pružio je pravo remek-djelo protiv Maxa Hollowayja, Alex Pereira lakoćom je nokautirao Seana Stricklanda, a gledali smo i ratove između Brada Tavaresa i Dricusa Du Plessisa te između Bryana Barberene i Robbieja Lawlera. Israel Adesanya nije naročito oduševio svojom izvedbom, ali pojas je rutinski obranio.

Uzbuđenja se nisu događala samo unutar kaveza u T-Mobile Areni. Naime, društvenim mrežama proširila se snimka sukoba dvojice UFC-ovih boraca lake kategorije.

Michael Chandler i Dustin Poirier snimljeni su tijekom verbalnog sukoba, a eskalaciju i eventualni fizički sukob morali su spriječiti zaštitari. Jiri Prochazka također je prisutan na spomenutoj snimci, a prvak poluteške kategorije nalazio se pokraj Poiriera i pomalo zbunjeno je sve promatrao.

Teško je razaznati što su točno Poirier i Chandler jedan drugome govorili, ali u određenim trenucima čuje se kako Poirier naziva Chandlera ''lažnjakom'' te mu poručuje da će ga prebiti.

Što se ove dvojice boraca tiče, dosad nije postojalo naročito velikih tenzija na toj relaciji, iako su se znali povremeno podbadati putem medija. Poirier je krajem petog mjeseca kritizirao Chandlerova ostvarenja unutar UFC-a, navodeći kako Chandler nikad nije porazio borca koji dolazi nakon pobjede. Dustinove kritike došle su kao odgovor na Chandlerovu izjavu koju je ranije tog mjeseca dao gostujući u MMA Houru.

''Nisam zainteresiran boriti se protiv Dustina, iskreno. Smatram ga sjajnim tipom i odličan je za ovaj sport. Ali isto tako, mislim da sam bio potpuno omalovažavan i guran sa strane kad sam došao u ovu organizaciju. On me totalno zanemarivao te se ponašao kao da ja ne zaslužujem biti tu gdje jesam. Možda se radi o osobnom problemu, ali smatram da Dustin nije protivnik kojim bi privukli pažnju. On je drugorangiran u kategoriji, ali ne znam koliko će aktivan uopće biti. Uočio sam njegov 'tvit' gdje navodi kako nisam spomenuo njegovo ime, ali jednostavno sam zaboravio na njega.'', rekao je Chandler te je dodao kako ipak poštuje Poiriera kao borca.

Nakon ovog susreta, zainteresirani bi mogli biti i Chandler i Poirier, a sama promocija također bi mogla vidjeti dobar marketinški potencijal u ovom meču. Mi također vjerujemo da se nitko ne bi protivio ovoj borbi.

Linker
14. travanj 2024 11:15