UFC

(VIDEO) Zbog ovog meča jedva čekamo kraj UFC-ove pauze: Pogledajte najavu glavne borbe na UFC 297 eventu

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Ufc)
Meč za titulu prvaka u srednjoj kategoriji sigurno će privući velik interes MMA javnosti

UFC 297 drugi je UFC-ov event u 2024. godini, ali prvi veliki ‘‘PPV‘‘ event u toj kalendarskoj godini. Toronto će ugostiti tu priredbu, a fanovi već sad nestrpljivo iščekuju 20. siječnja (1. mjesec), posebno zbog glavne borbe večeri.

Sean Strickland i Dricus Du Plessis dobrano su podigli ‘‘hype‘‘ oko svog međusobnog obračuna i sjajno su iskoristili medijski prostor koji su dobili tijekom ‘‘fight weeka‘‘ uoči UFC 296 eventa.

Konferencija za medije ponudila je isprovociranog Stricklanda kojem je Dricus ‘‘pronašao živac‘‘ provocirajući ga zbog teškog odrastanja i nasilnog oca. Kulminacija je uslijedila tijekom samog eventa, a došlo je čak i do fizičkog sukoba između Stricklanda i Du Plessisa.

Animozitet očito postoji, a ne sumnjamo da će Du Plessis i Strickland uoči samog eventa dodatno podići tenzije podbadajući jedan drugog. No, stavimo li sve to na stranu, ovaj meč uzbudljiv je sam po sebi.

Strickland je prvak UFC-ove srednje kategorije, a do pojasa je došao porazivši Israela Adesanyu. Američki borac šokirao je svijet u devetom mjesecu i gotovo nitko nije predviđao da će Strickland na taj način i tom lakoćom poraziti Adesanyu. To se ipak dogodilo, a Sean će prvu obranu pojasa tražiti protiv Du Plessisa.

Dricus s druge strane oduševljava otkako je 2020. godine došao u UFC. Šest pobjeda u jednako toliko nastupa upisao je bivši KSW-ov prvak, a najimpresivniju pobjedu Dricus je upisao u sedmom mjesecu ove godine.

Du Plessis je na UFC 290 eventu deklasirao Roberta Whittakera i došao je do pobjede tehničkim nokautom u drugoj rundi. 19 od ukupno 20 svojih pobjeda Dricus je upisao prekidom (9 KO, 10 SUB), ali i oba poraza je upisao je prije nego je borba otišla do sudačke odluke. Ta statistika dobar je pokazatelj njegovog pristupa borbama i nema sumnje da nas čeka odličan meč između njega i Stricklanda.

Naravno, čeka nas i nastavak ove UFC-ove pauze koja traje do 13. siječnja (1. mjesec). UFC do tada pauzira s održavanjem evenata, ali ne pauziraju s kreiranjem sadržaja. Na njihovom YouTube kanalu pojavila se najava meča između Stricklanda i Du Plessisa, a radi se videouratku koji je jako dobro odrađen.

Video je ispod teksta, preporučamo da pogledate i šteta je što ne traje dulje.

Linker
17. svibanj 2024 11:29