UFC

Vjerojatno ste se pitali zašto je subotnji UFC u ugodnom večernjem terminu, evo odgovora...

Stošić vs. Nzechukwu
 Photo: UFC
Ako ste MMA fan i redovito pratite priredbe elitne svjetske MMA promocije, vjerojatno ste se zapitali zašto je sutrašnji event, koji se održava u američkom Newarku, u tako neobičnom, za nas Europljanje vrlo ugodnom, terminu. Naime, glavne borbe će započeti u 21:00 sat po našem, odnosno u 15:00 sati po američkom lokalnom vremenu. Zašto?

Službeni odgovor od strane UFC-a nikada nije stigao, iako se zaista radi o raritetu. Doduše, kada se priredbe održavaju u Australiji ili negdje u Aziji, nije neobično da UFC evente pratimo u jutarnjim satima radi vremenske razlike. No, sada se priredba održava u američkom Newarku, na istočnoj obali zamlje, pa se očekivalo da bi početak trebao biti u 02:00 ili 04:00 sata u noći po našem vremenu.

Razlog je javnosti otkrio poznati insajder i novinar ESPN-a Ariel Helwani. Pošto je on zaposlenik ESPN-a, a priredba se održava upravo na toj američkoj televiziji, treba mu vjerovati da zna što govori. Prema Helwaniju, UFC on ESPN 5 event se prvotno trebao održati u Rusiji. Plan je promijenjen, UFC je priredbu prebacio u SAD, a ESPN je u međuvremenu već popunio svoj večernji termin. Odlučeno je da UFC unatoč tome što se održava u Newarku ostane u dnevnom terminu kao svojevrsni test.

To očekivano nije najbolje sjelo većini MMA fanova u SAD-u. Nama u Europi "je leglo" savršeno. Pa će tako Stošić i Nzechukwu otvoriti glavni dio priredbe već u 21:00 sat po našem vremenu. Očekuje se da bi čitav event trebao biti završen do ponoći.

Linker
19. travanj 2024 09:43