UFC

Vlasnik ATT-ja: 'Covington neće napustiti dvoranu radi sukoba s Poirierom i Masvidalom'

Jorge Masvidal i Colby Covington
 Screenshot (YouTube)
Nakon svega što se dogodilo u posljednje vrijeme i svih sukoba u koje je upao, javnost se s pravom pita hoće li Colby Covington napustiti najpoznatiji MMA tim na svijetu - ATT? Prema vlasniku i osnivaču popularne dvorane Danu Lambertu to se ipak neće dogoditi.

Kontroverzni Covington je u posljednjie vrijeme upao u žestoke sukobe s Jorgeom Masvidalom i Dustinom Poirierom, obojicom također članovima American Top Teama. I naš Stipe Miočić želi s njim porazgovarati radi Covingtonovog dobacivanja njegovoj supruzi Ryan Marie, koje se navodno dogodilo u VIP sekciji gledališta na nedavnom UFC-u 241. No, Lambert, koji vrlo dobro poznaje Covingtona, tvrdi da se ništa neće dogoditi i da će bivši privremeni prvak ostati dio njegove dvorane.

"Imamo jako veliku dvoranu, tu radi velik broj trenera i vrlo su iskusni kada govorimo o problemima između boraca koji nastaju. Bio bih vrlo iznenađen da netko ode iz dvorane radi sukoba ili neslaganja s nekim drugim borcem. To nije način na koji ATT funkcionira", smatra Lambert, a prenosi portal MMAJunkie.

"Borci odlaze iz dvorane radi drugih razloga. Mislim da nesuglasice s drugim suborcima nisu jedan od njih. Uopće nema potrebe da treniraju zajedno. Nema potrebe da vrijeme provode zajedno. Zar je odgovor na to da ti se netko ne sviđa na tvom poslu taj da ga napustiš?", pita se Lambert.

Oni koji Covingtona poznaju privatno tvrde da se radi o vrlo korektnom momku koji sve ovo radi samo kako bi što uvjerljivije odglumio svoju ulogu negativca, radi koje je uostalom i dobio toliko medijske pozornosti. Nekoć je to majstorski odigravao Chael Sonnen iritirajući javnost, provocirajući svoje kolege i vrijeđajući druge zemlje i druge nacije. I Floyd Mayweather svoje bogatstvo može djelomično zahvaliti imidžu negativca radi kojeg su milijuni kupovali PPV prijenose nadajući se da će baš taj put biti nokautiran i izgubiti. To se nikada nije dogodilo, a Mayweather ima 50-0 i stotine milijuna dolara na računu.

No, Covington je u kratkom periodu stvorio priličan broj neprijatelja u firmi (UFC-u) za koju radi, a neki od njih su njegovi klupski kolege koje mora gledati u dvorani i s njima provoditi vrijeme. Poirier ga želi prebiti kada se susretnu u gymu, Masvidal mu prijeti već neko vrijeme, a Stipe Miočić je posljednji koji se oglasio i koji je svoje upozorenje bivšem privremenom prvaku umotao u celofan. Iako je uvjerljiv u svojoj ulozi, Covington bi možda trebao stati barem neko vrijeme na kočnicu da mu ne bi u glavu doletjelo nešto gore od onog Werdumovog bumeranga u Australiji.

Linker
30. travanj 2024 05:20