UFC

Volkan Oezdemir lakoćom je porazio debitanta; Bažantov prošlogodišnji rival debitirao je na sjajan način

Volkan Oezdemir

 /Shutterstock Editorial/Profimedia
Iskusni Oezdemir školovao je UFC debitanta iz Uzbekistana

Nakon zanimljivog preliminarnog dijela UFC Fight Night 226 eventa, uslijedio je ‘‘main card‘‘. Prve tri od ukupno šest borbi na ‘‘main card‘‘ ponudile su tri prekida, a dva prekida vidjeli smo već u prvoj rundi.

Podosta nejasna bila je odluka UFC-ovih ‘‘matchmakera‘‘. Debitant u organizaciji Bogdan Guskov (14-3-0) uparen je s Volkanom Oezdemirom, devetorangiranim izazivačem unutar poluteške kategorije.

Borac rodom iz Uzbekistana jednostavno nije bio dorastao ovakvom izazovu i već od početnih minuta vidjelo se da je Volkan Oezdemir ipak osjetno viša razina borca. Uspio je Oezdemir u par navrata čisto pogoditi, a sredinom runde došao je i do rušenja. Guskov se dosta brzo pridigao na noge, ali nismo dugo čekali do novog odličnog udarca u režiji Oezdemira. Lijevim krošeom Volkan je uzdrmao Guskova, a s još nekoliko udaraca poslao ga je na tlo. Panično se Guskov branio, okrenuo je leđa, a Oezdemir je iskoristio priliku i zaključao je stražnje gušenje (RNC). Nakon tri minute i 46 sekundi, Guskov je morao tapkati, a Oezdemir je upisao sedmu pobjedu u svom 13. UFC nastupu. Bogdan Guskov ipak će morati graditi svoju karijeru protiv nešto slabijih boraca poluteške kategorije, Oezdemir se pokazao prevelikim zalogajem.

Kontroverzna završnica meča izmeđa Gomisa i Ghemmourija, situacija slična onoj kojoj smo svjedočili na meču između Usyka i Duboisa

Meč između Williama Gomisa (13-2-0) i Yanisa Ghemmourija (12-2-0) završio je pobjedom Gomisa, ali na vrlo kontroverzan način. Gomis je sredinom treće runde ‘‘kickom‘‘ pogodio Ghemmourija, a Ghemmouri je uz bolnu grimasu na licu signalizirao da je primio udarac u međunožje. Sudac je odmah prekinuo akciju, a zatim je proglasio kraj meča. Naime, prema mišljenju suca, bio je to legalan udarac, ali pomalo je nejasno zašto sudac onda nije dopustio nastavak akcije. Ovako je Ghemmouri mislio da slijedi pauza za oporavak od udarca u genitalije, ali zapravo je uslijedio poraz tehničkim nokautom.

Protestirao je Ghemmouri, ali pregledom snimke utvrđeno je kako je udarac ipak odsjeo iznad genitalija. Situacija koja definitivno podsjeća na slučaj iz meča između Usyka i Duboisa, ali ovaj put je deblji kraj izvukao borac koji je primio sporni udarac. William Gomis s druge strane upisao je 11. pobjedu zaredom i treću unutar UFC-ovog kaveza. Borac iz MMA Factoryja u sjajnom je nizu i kroz skorije vrijeme, možda ga dočeka borba protiv nekog od rangiranih boraca unutar perolake kategorije.

Bažantov prošlogodišnji pobjednik fantastično je debitirao pod okriljem UFC-a

Sjajan UFC debi upisao je Morgan Charriere (19-9-1), borac o kojem smo vam danas pisali. Francuza smo posebno izdvojili jer je prošle godine tijesno porazio našeg Daniela Bažanta, a nešto manje od godinu dana nakon pobjede nad Bažantom, Charriere se našao na spektakularnom UFC-ovom eventu u Parizu.

Ne samo da je Charriere nastupio, nego je spektakularno pobijedio i otvorio ‘‘main card‘‘ UFC Fight Night 226 event. Vjerojatno ni sam Charriere nije mogao zamisliti bolji scenarij od pobjede nokautom u prvoj rundi, a ‘‘kickovi‘‘ u tijelo bili su presudni protiv Talijana Manola Zecchiniji (11-3-0). Borac koji je došao iz talijanske Venator FC organizacije pokazao se osjetno lošijim od eksplozivnog Charrierea i ‘‘Last Pirate‘‘ upisao je četvrtu uzastopnu pobjedu.

Odličan početak UFC karijere za 27-godišnjeg borca perolake kategorije koji je jedan kraći period držao i Cage Warriorsovu titulu prvaka u perolakoj kategoriji. Podsjećamo, Bažant je u jedanaestom mjesecu prošle godine odradio odličan meč protiv Charrierea, a na kraju je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Danas smo imali priliku vidjeti kako je Charriere borac UFC kvalitete i sada je puno jasnije kakvom je borcu Daniel Bažant ravnopravno parirao.

UFC Fight Night 226 - rezultati

Glavni dio priredbe:

Volkan Oezdemir def. Bogdan Guskov via submission (RNC) - R1, 3:46

William Gomis def. Yannis Ghemmouri via TKO - R3, 2:20

Morgan Charriere def. Manolo Zecchini via KO/TKO - R1, 3:51

Preliminarni dio priredbe

Taylor Lapilus def. Caolan Loughran via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Ange Loosa def. Rhys McKee via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28, 29-28)

Nora Cornolle def. Joselyne Edwards via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 29-28)

Farid Basharat def. Kleydson Rodrigues via submission (arm triangle choke) - R1, 4:15

Jacqueline Cavalcanti def. Zarah Fairn via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Linker
28. travanj 2024 18:32