UFC

Volkan Oezdemir: Pobijedit ću Ankalaeva, a onda želim napokon ušutkati Rakića‘

Volkan Oezdemir vs.  Aleksandar Rakic
 Seokyong Lee/Shutterstock Editorial/Profimedia
Još uvijek se vuku repovi ostali iza borbe Volkana Oezdemira i Aleksandra Rakića

Svoju prvu borbu nakon srpnja prošle godine odradit će ovog vikenda Volkan Oezdemir. Vraća se on na mjesto koje mu nije ostalo u najboljem pamćenju, budući da je tu posljednju borbu odradio upravo u Abu Dhabiju, a tamo je poražen. Jiri Prochazka nokautirao ga je u drugoj rundi njihove borbe, sebe usmjerivši prema vrhu, dok je Volkanov povratak tamo usporio. No, usporili su njega i drugi problemi zbog čega se našao na toliko dugoj pauzi.

"Ova cijela COVID situacija nije bila niti malo dobra za mene. Imao sam puno odgođenih borbi i jednu otkazanu, nije se bilo lako vratiti na pravi put. Sad sam napokon tu, spreman za borbu protiv Magomeda Ankaleva", u razgovoru za BJPenn.com rekao je Oezdemir, dodavši nešto o svom protivniku:

"On je vrlo strpljiv borac koji traži pobjedu nokautom. Mislim kako borbu voli držati suviše čistom i tehničkom kroz njen cijeli tijek, tako da mi je cilj donijeti mu nešto drugačije. Neće to biti ništa drugačije od onoga što inače radim. Želim mu se suprotstaviti i nokautirati ga. No, isto tako želim pokazati sve na čemu sam radio, budući da sam i puno stvari promijenio. Spreman sam pokazati neke nove stvari."

Otkrio je Volkan kako ga ne zanimaju lake borbe te kako je s razlogom prihvatio ovaj izazov. A nakon nje ima želju jednu borbu ponoviti. Naime, repovi ostali iza borbe protiv Aleksandra Rakića, koju je odradio u prosincu 2019. godine, i dalje se vuku. Volkan je tu borbu pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom, no Rakić to nije prihvatio te konstantno tvrdi da sebe vidi kao pobjednika, a uvjerava sve kako je jednak takav i stav UFC-a.

"Ne znam što se događa s Rakićem. Kao da konstantno traži lake borbe. Čuo sam da je nekoliko puta odbio Jirija Prochazku, a sad se želi ponovno boriti protiv Smitha. Ne znam zašto bi on pristao na to. Divizija je trenutno jako zanimljiva. Ja sam osobno zainteresiran ponoviti borbu protiv njega jer ga želim ušutkati. Previše priča i to je borba koju uistinu želim još jednom odraditi", otkrio je Volkan zbog čega želi taj revanš.

Prije toga će morati slaviti u jako teškoj borbi, borbi koja u subotu otvara program UFC 267 priredbe.

Linker
27. travanj 2024 03:07