UFC

Volkanovski ima veliki plan za 2024.: Prvo želi odraditi dugo očekivani meč u perolakoj, a zatim opet napasti Makhacheva!

 Alexander Volkanovski 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Borac je to koji prihvaća samo najteže izazove i želi se boriti što češće, a puno takvih prvaka jednostavno nema

Alexander Volkanovski djeluje kao da u svojoj matičnoj perolakoj kategoriji jednostavno nema konkurenciju. Na UFC 290 priredbi je deklasirao Yaira Rodrigueza, a samo meč prije toga je ‘‘kroz iglene uši‘‘ izgubio od vladara lake kategorije Islama Makhacheva. S obzirom na vrlo blizak meč, revanš između njih dvojice je samo pitanje vremena, a to je nešto što svi želimo gledati.

Međutim, izgleda da Volkanovski ne smatra kako više nema posla u svojoj perolakoj kategoriji. Možda se na prvu čini kao da je uistinu počistio kategoriju, no on se s tim neće složiti. Ilia Topuria je ime koje se u posljednje vrijeme s razlogom nameće:

‘‘Očito, tu je borba s Iliopm Topuriom. Ona će uvijek biti tu. Također, postoji jedan revanš koji jako želim. Želim biti aktivan. Očito, Islam i Charles Oliveira će se sastati uskoro. Ne želim čekati do sljedeće godine, htio sam ga već ove godine, ali raspored to nije dopustio. Znam da ima i drugih koji se žele s njim boriti, ali ja sam htio tri borbe ove godine. To nije izgledno, ali rano iduće godine će biti sigurno‘‘, rekao je Volkanovski nakon UFC 293.

‘‘Ne želim čekati. Mislim da je to odlična stvar oko mene, umjesto da čekam, ja želim biti aktivan. Ne podcjenjujem Iliu, on je snažan i izdržljiv, ali ja ću mu pokazati da je ovo jedan totalno drugi level‘‘, dodao je.

Što reći, osim da želimo više prvaka kao što je Volkanovski. Borac je to koji prihvaća samo najteže izazove i želi se boriti što češće, a puno takvih prvaka jednostavno nema.

Linker
29. travanj 2024 00:17