UFC

(VIDEO) Savršenstvo MMA-a: Prisjetite se nevjerojatno dobrog meča između Makhacheva i Volkanovskog

Alexander Volkanovski (gornji) vs. Islam Makhachev (donji)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC je na svom YouTube kanalu počastio snimkom borbe koja nas je oduševila početkom godine

Teško UFC može ponuditi bolji meč od ‘‘main eventa‘‘ koji su nam ponudili u drugom mjesecu na UFC 284 eventa. Jon Jones tada se još nije službeno vratio sportu, niti je držao prvo mjesto na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ (Pound-for-pound) ljestvici. Prvo mjesto tada je držao Alexander Volkanovski, a prvak perolake kategorije odvažio se na prelazak u višu kategoriju.

Islam Makhachev dočekao je Volkanovskog u lakoj kategoriji, a mnogi su njihov meč okarakterizirali bitkom za prvo mjesto na ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Nimalo nezasluženo nisu došli takvi epiteti, a Makhachev i Volkanovski u potpunosti su opravdali očekivanja.

Mnogo je upitnika bilo uoči samog meča. Pitali smo se kako će se Volkanovski nositi s razlikom u veličini i snazi, a itekako nas je zanimalo i može li Volkanovski braniti silne pokušaje rušenja od strane Makhacheva. Vjerovalo se da je Volkanovski osjetno bolji u borbi na nogama, dok bi Makhachev trebao imati prednost u stojci. Dobili smo gotovo posve suprotan meč.

Volkanovski je fantastično parirao u ‘‘grapplingu‘‘, ali iznenadio nas je i Makhachev. Dagestanac je dobar dio meča djelovao čak i konkretnije u stojci, a u nekoliko navrata ozbiljno je uzdrmao Volkanovskog. ‘‘Kickovi‘‘ i bazične ručne tehnike od strane Makhacheva bile su mu dovoljne da napravi mnoštvo problema prvaku perolake kategorije.

Istina da je Volkanovski cijelo vrijeme morao brinuti o pokušajima rušenja i to je dovelo Makhacheva u poziciju gdje je Volkanovski nudio određene rupe u stojci. Naravno, nije niti Volk ostajao dužan u razmjenama i gledali smo meč koji je uistinu teško opisati riječima.

Takva potkovanost u svim segmentima, kondicijsko-fizička sprema, taktička discipliniranost i ratnički duh. Sve ovo smo vidjeli od strane obojice boraca, ali do pobjede je na kraju došao Islam Makhachev.

Prvak UFC-ove lake kategorije na dvije sudačke kartice slavio je rezultatom 48-47, dok je prema Dereku Clearyju uzeo čak četiri runde (49-46).

image

Sudačke kartice

Ufc

Meč je dugo izazivao polemike među MMA fanovima, a brojni su oni koji su smatrali da je Volkanovski čak trebao i pobijediti. Činjenica je da se ipak radilo o subjektivnim mišljenjima, ali također je činjenica da je Volkanovski odradio vrhunski meč.

Ususret UFC 295 eventu (21.10.), UFC je na svom YouTube kanalu odlučio podijeliti snimku ovog meča. Ovakve mečeve mogli bismo gledati nebrojeno puta, a uživati u ovom nevjerojatnom meču možete putem videa koji se nalazi ispod teksta.

Linker
27. travanj 2024 15:48