UFC

Volkanovski otkrio kada ga možemo očekivati u kavezu: Čini se da će novi izlet u laku kategoriju ipak pričekati

Alexander Volkanovski

 Image Press Agency/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove perolake kategorije pokušat će upisati još jednu obranu pojasa prije novog izleta u laku kategoriju

Alexander Volkanovski dvaput se borio ove godine, a nakon ozljede šake s kojom se nosio u prošlom meču protiv Yaira Rodrigueza, bilo je jasno da će Volkanovski ipak neko vrijeme izbivati iz kaveza kako bi sanirao ozljedu.

Kada dođe vrijeme za povratak u kavez, Volkanovski će vjerojatno imati dvije opcije. Jedna je novi napad na titulu u lakoj kategoriji, a druga je naravno, obrana titule u perolakoj kategoriji. Legitimnih izazivača u perolakoj kategoriji uvijek mu nedostaje, a problem je Max Holloway koji nerijetko zaustavi ‘‘svježu krv‘‘ prije nego ta ‘‘svježa krv‘‘ dospije do napada na titulu.

Ilia Topuria trenutno je najizgledniji kandidat za napad na pojas, a Topuriji ide u korist činjenica da nije morao izboriti ‘‘title shot‘‘ preko Maxa Hollowayja. Tko zna, da su ga UFC-ovi čelnici uparili s Maxom, možda bi Volkanovski ostao bez još jednog izazivača, ali ovako ipak postoji adekvatan kandidat.

Kad je u pitanju laka kategorija, Volkanovski se u drugom mjesecu ove godine borio za pojas koji je u vlasništvu Islama Makhacheva. Odličan meč pružio je Volkanovski, ali nedovoljno dobar za upisati pobjedu. Silno Volkanovski želi novu priliku protiv Makhacheva, ali laka kategorija mogla bi dobiti novog prvaka u 10. mjesecu ove godine.

Charles Oliveira i Islam Makhachev borit će se 21. listopada ove godine i za manje od mjesec dana saznati ćemo ostaje li pojas prvaka u Dagestanu ili se vraća u Brazil. Pobjednik te borbe mogao bi postati sljedećim protivnikom Alexandera Volkanovskog, ali čini se da će Volk ipak prvo odraditi meč protiv Ilie Topurie.

Naime, Volkanovski je objavio kraći ‘‘tvit‘‘ u kojem je dao naslutiti što je sljedeće po pitanju njegove karijere. Prvak perolake kategorije najavio je povratak u kavez na samom početku sljedeće godine.

‘‘Siječanj (1. mjesec) mi zvuči dobro!‘‘, napisao je Volkanovski putem Twittera.

Teško je očekivati da bi netko od dvojca Makhachev-Oliveira bio spreman nastupiti već u prvom mjesecu, samo dva mjeseca nakon nastupa u Abu Dhabiju. Puno realnija je opcija da će Volkanovski u prvom mjesecu ipak braniti pojas u perolakoj kategoriji, a protivnik će biti Ilia Topuria.

Porazi li Topuriju, doći će vrijeme za novi izlet u laku kategoriju. Tko god bude prvak, gledat ćemo još jedan fantastičan obračun.

Linker
07. svibanj 2024 08:15