UFC

Volkanovski nema ništa protiv borbe za privremenog prvaka u perolakoj: ‘Svi će znati tko je pravi prvak‘

Alexander Volkanovski

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Prvak UFC-ove perolake kategorije objasnio je kako bi borba za privremenog prvaka bila poželjna

UFC-ova perolaka kategorija ima popriličan broj jako dobrih boraca. Nitko ne može osporiti da su Max Holloway, Brian Ortega, Yair Rodriguez, Josh Emmett itd. vrhunski borci, a polako pristiže i ‘‘svježa krv‘‘.

Arnold Allen, Bryce Mitchell, Movsar Evloev i Ilia Topuria neki su od predvodnika nove generacije boraca u perolakoj kategoriji, ali unatoč svemu tome, situacija na samom vrhu kategorije trenutno nije tako zanimljiva. Alexander Volkanovski djeluje nedodirljivo, a čak tri puta pobijedio je prvog izazivača Maxa Hollowayja. Stvar je u tome da Holloway uvjerljivo pobjeđuje kad god se bori s nekim tko se ne zove Alexander Volkanovski i onda se nameće pitanje tko zapravo može ugroziti prvaka.

Yair Rodriguez i Josh Emmett nameću se kao kandidati za sljedećeg izazivača, ali nitko zapravo ne vjeruje da oni mogu pobijediti borca kao što je Volkanovski. Trenutno nije niti sigurno tko će od njih dvojice dobiti ‘‘title shot‘‘. Uoči proteklog vikenda dijelili su treće mjesto u poretku izazivača, ali nakon Yairove pobjede nad Ortegom, situacija nešto drukčije izgleda u poretku izazivača.

Rodriguez je sada drugorangirani izazivač perolake kategorije, Ortega je pao na treće mjesto, a Emmett je skliznuo na četvrtu poziciju. Ovime kao da nam UFC ističe Rodrigueza kao sljedećeg izazivača, no preostaje nam vidjeti što će se dogoditi. Alexander Volkanovski u manjku vrhunskih izazova okrenuo se ka lakoj kategoriji i željan je borbe za titulu u lakoj kategoriji.

Morat će Volkanovski pričekati obračun Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire koji je zakazan za 22. listopada (deseti mjesec), ali nakon toga bi mogao dobiti priliku. To bi donekle zakočilo perolaku kategoriju, ali Volkanovski nema problema s mečevima za privremenog prvaka koji bi se mogli održati u njegovom odsustvu. Naprotiv, Australaca makedonskih korijena smatra da bi takav meč bio poželjan čak i dok se trenutno oporavlja od ozljede šake.

‘‘Iskreno, nemam ništa protiv toga dok sam ozlijeđen. Nema jasnog sljedećeg izazivača, zar ne? Dajte im (Emmettu i Rodriguezu) da se bore za poziciju prvog izazivača, jer mislim da ju obojica zaslužuju. Obojica su u poziciji gdje bi mogli dobiti ‘title shot‘. Jesu li oni glasni u tome da trebaju biti ispred ostalih? Ne, zapravo nisu. Neka se onda bore za tu poziciju prvog izazivača. Ako to bude za privremenog prvaka, bit će još slađe. Već sam vam rekao, ja ne lažem kada govorim da želim biti što aktivniji. Oni mogu odraditi taj meč, ja ću odraditi ono što moram, a par mjeseci nakon toga, ubacite me protiv nekog od njih.‘‘, rekao je Volkanovski u sinoćnjem MMA Houru, a zatim je opisao svoje planove.

‘‘U perfektnom scenariju za mene, borit ću se za titulu u lakoj kategoriji početkom sljedeće godine, a ukoliko dogovore borbu za privremenog prvaka u perolakoj kategoriji, to će samo učiniti naš meč još većim, nije me briga. Tada ćemo imati jasnog izazivača. Svi će uzvikivati ime pobjednika te borbe, a onda kada se netko od njih bude borio protiv mene, to će biti još jedan veliki meč. Nemam ništa protiv ideje (privremenog prvaka), budimo iskreni.‘‘, objasnio je prvak UFC-ove perolake kategorije.

Zanimljivo je kako se mnogi prvaci naljute na sami spomen privremenog prvaka. Deiveson Figueiredo bio je bijesan kad je UFC ugovorio meč između Kai Kara-Francea i Brandona Morena, a sjećamo se koliko je i Francis Ngannou bio ljut kad su Ciryl Gane i Derrick Lewis dobili priliku obračunati se za privremenog prvaka teške kategorije. Volkanovski ne shvaća zašto bi to nekome smetalo.

‘‘Ne, zašto bi to umanjilo značaj moje titule? Mislim da uopće nije tako. Hoće li itko reći da je netko od njih pravi prvak? Mislim da ne. Svi će i dalje gledati na mene kao na pravog prvaka. Ako se ipak dogodi da se umanji značaj moje titule i neko od tih tipova počne dobivati sav ‘hype‘, to samo čini moju sljedeću borbu još većom. Kako god se okrene, ja ću dobiti novac za meč za prvaka, dobit ću postotak od prodaje PPV-a i stoga nije bitno. Ako žele ‘hypeati‘ meč na određeni način, neka naprave to. Na kraju dana, ja znam da sam prvak, a to znaju i svi ostali.‘‘, pametno je zaključio Volkanovski

Linker
25. srpanj 2024 11:42