UFC

Volkanovski o jednom od najtežih trenutaka u karijeri: ‘Svjetla su se počela gasiti, bilo je kao u filmu‘

Alexander Volkanovski

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/getty Images/profimedia
‘Nema je**ne šanse da oduzme ovaj pojas mojoj obitelji. Ili će mu ruke otpasti, ili ću umrijeti‘, pomislio je 34-godišnji borac u kritičnom trenutku

UFC-ovog prvaka perolake kategorije, Alexandra Volkanovskog, nakon četiri uspješne obrane naslova, ali i svega što je posljednjih godina isporučio u oktogonu, sa svakim pravom možemo nazvati kraljem "featherweight" divizije. Situacija, međutim, u kojoj je bio najbliži tome da ostane bez krune jest ona koja se dogodila u rujnu 2021. godine, odnosno u trećoj rundi njegove borbe protiv Briana Ortege, kada je malo nedostajalo da "T-City" završi "Greata" i otme mu pojas.

Iako su od tada prošle gotovo dvije godine, UFC-ov prvak još uvijek gleda na tu treću rundu kao na svojevrsnu prijelomnicu, odnosno kao na trenutak koji mu je mogao odrediti karijeru. Volkanovski je uspio ostati smiren i izbjeći gušenje giljotinom, ali je itekako svjestan da je Ortega te večeri iz vegaške T-Mobile Arene mogao odštetati s pojasom prvaka.

"Tapkanje nikad nije bilo opcija. Često sam se stavljao u takve pozicije i nitko me nije tako je**no umorio kao Brian, čak ni kad bih im dozvolio. Tako je duboko ušao, svaka mu čast, pitao sam se: "Kako si, dovraga, uspio tako brzo?", nisam mogao vjerovati kako je to brzo napravio", prisjetio se Volkanovski Ortegine giljotine u razgovoru za BJPenn.com, pa nastavio:

"Pomislio sam: "Je**te, gušim se" i radio sam ono što sam trebao, on je gurao kukove, a ja sam pokušao promijeniti mehaniku toga kako bih si dao kisika, ali nije išlo. Nije mi je**no išlo. Nastavio sam pokušavati, ali svjetla su se počela gasiti i, iskreno, bilo je kao u filmu".

Volkanovski je, kao što je poznato, ipak uspio izaći iz vrlo neugodne situacije i, u konačnici, slaviti jednoglasnom odlukom sudaca.

"U jednom sam trenutku pomislio: "Nema je**ne šanse da oduzme ovaj pojas mojoj obitelji. Ili će mu ruke otpasti, ili ću umrijeti", istaknuo je 34-godišnji borac.

Nakon pobjede nad Ortegom, Volkanovski je obranio pojas protiv "Korean Zombieja" (nokautom) i Maxa Hollowaya (jednoglasnom sudačkom odlukom), a potom je, sredinom veljače ove godine u tijesnom meču izgubio od Islama Makhacheva, što mu je ujedno bio i prvi poraz pod okriljem UFC-a. Ovog sjajnog borca sljedeći ćemo put gledati 9. srpnja, na UFC 290 priredbi, koju će predvoditi okršajem s Yairom Rodriguezom.

Linker
29. travanj 2024 16:04