UFC

Volkanovski o okršaju s Islamom: ‘Ako itko može šokirati svijet u 11 dana, to sam ja. Dolazim s kauča završiti ga!‘

Alexander Volkanovski

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Steve Marcus/getty Images/profimedia
Vladar ‘featherweight‘ UFC-ove divizije ističe kako je puno naučio iz prve borbe s Makhachevim

Kao što je već dobro poznato, Alexandar Volkanovski uskočio je u srijedu umjesto Charlesa Oliveire u glavnu borbu večeri predstojeće UFC 294 priredbe, te će svojim neočekivanim revanšom s Islamom Makhachevim (za pojas lake kategorije) predvoditi cjelokupni "event" u Abu Dhabiju. Borilačka zajednica s velikim respektom gleda prema potezu aktualnog prvaka perolake kategorije, budući da je hrabro i bez razmišljanja odlučio "na short notice" uskočiti u ring s borcem Makhacheva kalibra, a o svemu se sada oglasio i sam "Volk".

"Ovo je prilično luda stvar. Vjerojatno nema mnogo boraca koji bi ovo učinili, pogotovo u mojoj poziciji, ali uvijek kažem da ću raditi te stvari. Ja sam tip koji će raditi bilo kada, bilo gdje i u bilo kojoj kategoriji. Ovo je prilika da to još jednom dokažem", rekao je Volkanovski na svom YouTube kanalu, pa prokomentirao činjenicu da će Islamu izaći na megdan bez adekvatnog pripremnog kampa: "Bih li više volio bolji kamp? Naravno. Svi bi. Ali ja sam čovjek za taj posao. Ako itko to može, ako itko to može uz rok od 11 dana, s kauča, što bi rekli, onda sam to ja. Moram otići i šokirati svijet u 11 dana, tako da je to prilično ludo. Srećom, stalno treniram. Jesam li bio na praznicima? Da. Jesam li tu i tamo popio par pića? Da, jesam. Ali pretpostavljam da se zbog toga osjećam malo svježije. Zato sam jako uzbuđen. Malo je drugačije, ne osjećam se iscrpljeno".

Iako borba za njega ne dolazi u idealnom okolnostima, Volkanovski je zahvalan što će mu se ostvariti želja o revanšu s Makhachevim. "The Great" zapravo i nema previše za izgubiti u trenutnoj situaciji, a sav pritisak je na dagestanskom borcu.

"Nisam želio čekati, a sada uopće ne moram čekati. Mislim da je suđeno da bude tako tako. Ovo samo pridonosi priči. Čak i ta tijesna borba koju smo imali, ovo samo pridonosi priči. Idem tamo u Abu Dhabi, protiv njega iza kojeg je puni kamp, i sve ostalo. Ljudi će misliti da sam lud što radim ovo, ali šokirat ću svijet. Jedva čekam otići tamo i to učiniti", odlučan je bio kralj UFC-ovog "featherweighta", pa zaključio:

"Prva me borba učinila boljim borcem. Moja obrana od pada, moje ‘scramblerske‘ sposobnosti, način na koji razumijem parter...sve sam to imao i ranije, ali naučio sam toliko toga iz te borbe, i to sam ponio sa sobom. Idem završiti ovog tipa. Ne osjećam nikakav pritisak, sav pritisak je na njemu. Dolazim s kauča, bolji učini nešto u vezi s tim".

Linker
02. svibanj 2024 23:21