UFC

Volkanovski odgovorio Makhachevu: ‘Bit će ti jako, jako teško zadržati me na podu‘

Volkanovski i Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Potrudit će se da do rušenja ni ne dođe

Gotovo je sigurna stvar da ćemo na UFC 284 eventu u Perthu, u Australiji gledati okršaj u lakoj kategoriji između Islama Makhacheva i Alexandera Volkanovskog. Islam je prije točno tjedan dana pobijedio Charlesa Oliveiru u Abu Dhabiju i uzeo pojas u lakoj kategoriji, a aspiracije prema tom pojasu i statusu dvostrukog prvaka gaji već dugo i Volkanovski.

Čim se malo intenzivnije počelo govoriti o ovom meču, počele su se pojavljivati i analize drugih boraca kako bi se ovaj meč mogao odviti. Svatko ima neku svoju teoriju, ali oko jedne stvari se većina slaže: smatraju da je Volkanovski premali za laku kategoriju i Islama.

No, Volkanovski ne smatra da je to slučaj. Iako je Makhachev fizički sigurno u većoj prednosti, Alexander kaže da će mu se ustati na svako rušenje:

‘‘Ja neću samo stajati ispred tebe. Konstanto ćeš pokušavati riješiti zagonetku koja je ispred tebe, moje kretanje će biti ključno. Pokušat ćeš mi zgrabiti nogu i sve te stvari. Ali ponavljam, morat ćeš biti u poziciji iz koje ćeš nesmetano moći ići u rušenje. To su stvari s kojima se on još nije susreo, jedva čekam biti zagonetka koju on ne može riješiti. Natjerat ću ga da plati, da mu bude neugodno‘‘, rekao je Volkanovski za Submission Radio.

‘‘Ukoliko me pokušaš rušiti, bit će ti jako teško. Trenirat ćeš rušenja jače nego ikad, a ja se obično ne brinem oko toga. Vjeruj mi, bit će ti vrlo, vrlo teško zadržati me dolje. S tim se još nisi susreo‘‘, zaključio je Volkanovski.

Još nije službeno potvrđeno da je to sljedeći meč za titulu u lakoj kategoriji, ali za očekivati je da to postane službeno.

Linker
06. svibanj 2024 03:28