UFC

Volkanovski otkrio favorita u meču Sterlinga i O‘Malleyja: ‘Ima sigurniji put do pobjede, dajem mu prednost‘

Alexander Volkanovski

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Steve Marcus/getty Images/profimedia
‘Naginjem Aljamainu jer jednostavno mislim da će njegovo hrvanje i kontrola doći do izražaja‘, rekao je kralj UFC-ove perolake divizije

U glavnoj borbi večeri predstojeće UFC 292 priredbe Aljamain Sterling branit će pojas prvaka bantam kategorije protiv Seana O‘Malleyja. Brojni analitičari, borci i treneri iznijeli su svoje mišljenje o ishodu tog okršaja, a popisu se sada pridružio i Alexander Volkanovski.

Vodeći se Sterlingovim učinkovitim alatima i "gameplanom", kralj UFC-ove perolake divizije kao potencijalnog pobjednika vidi upravo "Funkmastera".

"Naginjem Aljamainu jer jednostavno mislim da će njegovo hrvanje i kontrola doći do izražaja", rekao je na svom YouTube kanalu Volkanovski, koji unatoč favoriziranju Sterlinga, biranim riječima govori o borilačkim kvalitetama njegovog protivnika:

"Sean O‘Malley je napredovao, cijeli ovaj uspon koji je napravio, postao je ogromna UFC-ova zvijezda. On je jedan od najboljih udarača u UFC-u. Što se tiče divizije, mislim da je on jedan od najboljih kad je napad u pitanju. Vrlo je kreativan, dobro upravlja distancom. Dobro kontrira i napada kad se kreće prema naprijed, a dobar je čak i sa zadnje noge. Na vrlo je visokoj razini.

Volkanovski ne isključuje ni scenarij u kojem bi "Sugar", s obzirom na prethodno navedeno, mogao iznenaditi Sterlinga i oteti mu pojas, ali ipak vjeruje da će na tronu ostati aktualni prvak.

"Mogao bi to biti tehnički nokaut za O‘Malleyja jer je njegov udarac toliko dobar, ali dajem prednost Aljamainu, mislim da on ima sigurniji put do pobjede", zaključio je.

Linker
18. svibanj 2024 17:40