UFC

Vraća se Petr Yan! Krajem godine bi se u Kini trebao boriti protiv domaćeg rangiranog borca

Petr Yan 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ukoliko se meč i službeno potvrdi, bit će ovo jako važan meč za Petra Yana. Još jedan poraz bi mu donio puno toga lošega, a toga je i sam sigurno svjestan

Iako su ga mnogi dugo vremena nazivali i najboljim borcem u bantam kategoriji, Petr Yan trenutno nikako nije u dobrom stanju. Četiri poraza i samo jedna pobjeda je rezultat kojeg je Yan ostvario u posljednjih pet nastupa, iako tu ima dosta kontroverznih borbi i odluka sudaca čega su fanovi itekako svjesni.

Prvi od navedenih poraza je onaj famozni od Aljamaina Sterlinga kada ga je pogodio ilegalnim koljenom te je bio diskvalificiran, a zatim je izgubio od Strelinga u revanšu. Potom je uslijedila borba koja je i dan danas predmet rasprave, a to je protiv trenutnog prvaka Seana O‘Malleyja. Posljednji, najlegitimniji poraz je Yan doživio od Meraba Dvalishvilija.

Međutim, unatoč svojoj ljutnji na UFC i na sudačke komisije, Yan se ipak odlučio vratiti borbama. Danas su se na portalima počele pojavljivati vijesti kako se radi na borbi između Petra Yana i Songa Yadonga, i to 9.12. u Kini!

Bit će to okršaj dvojice rangiranih boraca bantam kategorije, naravno, ako su ove informacije točne. Song je trenutno sedmi, dok je Yan peti na službenoj rang ljestvici, a Song je ipak u nešto boljoj situaciji od Yana kada su porazi u pitaju.

Song je u posljednjih pet nastupa poražen samo jednom, a slavio je četiri puta. Izgubio je jedino od Coryja Sandhagena, borca kojeg je Yan jedino pobijedio u svom lošem nizu. U trenutno posljednjem nastupu je Yadong pobijedio Rickyja Simona tehničkim nokautom u petoj rundi, tako da je momentum sigurno na njegovoj stani.

Ukoliko se meč i službeno potvrdi, bit će ovo jako važan meč za Petra Yana. Još jedan poraz bi mu donio puno toga lošega, a toga je i sam sigurno svjestan.

Linker
01. svibanj 2024 07:52