UFC

‘Znamo ga 15 godina, Holloway bi trebao nabaviti kacigu. Topuria će biti prvi borac koji će ga nokautirati‘

Ilia Topuria

 LOUIS GRASSE/SPP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Louis Grasse/spp/shutterstock Editorial/profimedia
Pitanje je kako će Holloway shvatiti ove ‘prijetnje‘

Treneri Ilie Topurije smatraju da za Maxa Hollowaya neće biti mudro ući u poznati “okršaj” protiv UFC-ovog prvaka u perolakoj kategoriji.

Jorge i Agustin Climent, vlasnici Climent Cluba u Španjolskoj, uvjereni su ne samo da će Topuria (15-0) podići ruku kao pobjednik na UFC-u 308, već da bi mogao postati prvi borac koji će nokautirati Hollowaya (26-7) – pogotovo ako borac s Havaja odluči pozvati na otvorenu razmjenu udaraca.

“Ako će ući u okršaj s Ilijom, Max bi trebao staviti kacigu jer Ilija udara kao dinamit,” rekao je Jorge za MMA Junkie na španjolskom.

Njegov brat Agustin dijeli to mišljenje i naglašava Hollowayeve izazove. “Težak zadatak za njega, da. Taj jadnik će stvarno morati nositi kacigu,” izjavio je Agustin. “Holloway udara snažno, ali Ilija udara jako, jako snažno. Ako ga pogodi, mogao bi mu doslovno eksplodirati glavu. Njegova snaga je nevjerojatna i postaje sve opasniji.”

Holloway je u svojoj bogatoj karijeri prošao kroz mečeve s mnogim svjetskim udaračima, no unatoč 33 borbe, nikada nije bio nokautiran. U ringu se susreo s veličinama poput Justina Gaethjea, Dustina Poiriera, Conora McGregora, Josea Alda, Yaira Rodrigueza, Charlesa Oliveire i mnogih drugih majstora udaraca.

Braća Climent itekako su svjesni protiv kakvog protivnika se Topuria nalazi, ali unatoč tome, vjeruju da njihov borac ima sve šanse da završi borbu nokautom.

“Ilia može napraviti nemoguće, kao što je to radio i do sada,” istaknuo je Agustin. Jorge je dodao, “Obično ljudi imaju sumnje, ali mi koji poznajemo Iliju već 15 godina, znamo što može i znamo što će učiniti.”

Topuria je neporažen u svojoj karijeri, a u samo četiri godine UFC-a izrastao je u jednog od najboljih boraca današnjice. Agustin vjeruje da je Topuria, sada s 27 godina, dosegao razinu koja je danas nenadmašna u kategoriji do 66 kilograma.

“Ilia je na nevjerojatnoj razini još prije borbe s Volkanovskim, i tu razinu samo održava,” rekao je Agustin. “Leti, u svom je vrhuncu. Da se bori protiv Maxa Hollowaya kada se borio s Volkanovskim, prebili bi ga, i prebija ga sad, sljedeći mjesec, kad god.”

Linker
24. listopad 2024 20:46