UFC

Volkanovski reagirao na tvrdnje kako ništa ne riskira borbom protiv Islama: ‘Budimo realni, neću dobiti novu šansu‘

Alexander Volkanovski

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Prvak UFC-ove perolake kategorije smatra da itekako postoji rizik s njegove strane

Riskira li Alexander Volkanovski prihvaćanjem meča protiv Islama Makhacheva na ‘‘short notice‘‘? Radi se o pitanju koje će se povlačiti kroz cijeli ovaj ‘‘fight week‘‘ i usput će izazivati brojne diskusije.

Jedna strana smatra da Volkanovski nema što izgubiti u ovom slučaju i da opušteno ulazi u meč protiv Makhacheva. Druga strana smatra da Volkanovski itekako riskira, jer drugim porazom od Makhacheva kompromitirao bi svoje šanse za osvajanjem pojasa u lakoj kategoriji. Dodamo li da je meč prihvatio 11 dana uoči održavanja eventa, Volkanovski je itekako umanjio svoje šanse za poraziti Makhacheva, a rivalstvo bi uistinu moglo završiti, ako Volk upiše novi poraz.

Na spomenutu temu oglasio se i sam Alexander Volkanovski gostujući u MMA Houru. Očekivano, Volkanovski također tvrdi da je rizik itekako velik, a pojasnio je i zašto to misli.

‘‘Mnoštvo je onih koji tvrde da nemam ništa za izgubiti u ovom slučaju. To je laž. Svi znaju da sam jako htio ovaj revanš. Želim taj pojas i ako izgubim borbu, neću dobiti ‘title shot‘ u skorije vrijeme. Budimo realni, neću dobiti priliku niti za novi meč protiv Makhacheva.‘‘, rekao je Volkanovski, ali potom je dodao kako je ovo možda prilika koju je jednostavno morao prihvatiti, jer nitko mu ne garantira da bi u budućnosti dobio novi ‘‘title shot‘‘.

Ovako Volkanovski još jednom dobiva priliku boriti se za pojas u lakoj kategoriji, iako nema niti jednu UFC pobjedu unutar lake kategorije. Privilegiju je zaslužio svojim rezultatima u perolakoj kategoriji, a ovaj put je zaslužio privilegiju i samom činjenicom da je pristao boriti se protiv Islama Makhacheva na ‘‘short notice‘‘. Malo je boraca koji bi se odvažili na nešto takvo, a Volkanovski je jedan od njih.

Rizik svakako postoji za obojicu. Na kraju krajeva, radi se o borbi, dvojica vrhunskih boraca pokušat će ‘‘skinuti glavu s ramena‘‘ jedan drugome. Određeni rizik uvijek postoji, a teško je reći ima li smisla vagati čiji je rizik veći i teži u ovom slučaju. Sve će se na kraju svesti na subjektivan dojam.

Linker
04. svibanj 2024 13:36