UFC

Volkanovski sumnja da će Makhachev ići po nokaut: ‘On se ne izlaže nepotrebnim rizicima‘

Alexander Volkanovski

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove perolake kategorije prokomentirao je riječi svog večerašnjeg protivnika

Iako je u fokusu javnosti samopouzdanje s kojim Alexander Volkanovski ulazi u večerašnji meč protiv Islama Makhacheva, samopouzdanja ne fali niti Islamu Makhachevu. Sjajni Dagestanac u seriji je od 11 uzastopnih pobjeda, izgubio je samo jednom u cijeloj karijeri i s razlogom je samouvjeren.

Makhachev djeluje nepobjedivo u svojim mečevima, protivnike lakoćom dominira i veliki je favorit u meču protiv Volkanovskog. Islam je toliko samouvjeren da smatra kako će pobijediti Volkanovskog tamo gdje je Volk najjači, a to je u stojci.

Opći dojam je da će Makhachev imati veliku prednost i tendenciju odvesti meč u parter, dok bi Volkanovski trebao biti kvalitetniji u stojci. Unatoč tome, Islam je prije nekoliko dana izjavio da će nokautirati Volkanovskog.

Alex je na konferenciji za medije dobio priliku osvrnuti se na tu prognozu Islama Makhacheva, a prvak perolake kategorije sumnja da će Dagestanac odabrati takav pristup u ovom meču.

‘‘On je vrlo proračunat borac. Ne izlaže se nepotrebnim rizicima. Pokušaj da dođe do nokauta zapravo je nepotreban rizik za njega. On neće to raditi. Ne izlaganje riziku nešto je u čemu je puno bolji.‘‘, rekao je Volkanovski, a zatim je dodatno analizirao.

‘‘On se ne izlaže previše. Ponekad to čini, ali on će se boriti krećući se unatrag i čekajući pravu priliku da krene po rušenje. Njegov osjećaj za distancu nije uopće loš, ali on se vrlo kalkulirano bori.‘‘

Kako će Islam pristupiti borbi, saznat ćemo u ranim nedjeljnim satima. Event starta danas od ponoći, a ‘‘main card‘‘ kojeg čini pet mečeva kreće u 4:00h ujutro.

Linker
02. svibanj 2024 20:02