UFC

Volkanovski tvrdi da će zastrašiti Makhacheva: ‘Obožavam gledati face ljudi koji paničare‘

 Alexander Volkanovski 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Prvaku perolake kategorije samopouzdanja ne nedostaje, a sada je i malo pažnje pridao i mentalnoj igri prije same borbe

Dva su dana ostala do UFC 284 priredbe u Perthu, u Australiji, a na njoj će se konačno sastati Alexander Volkanovski i Islam Makhachev. Prvak perolake kategorije će pred domaćom publikom pokušati doći do pojasa u lakoj kategoriji i statusa dvostrukog prvaka, no to će biti sve samo ne lagano jer ga čeka odlični Makhachev.

S obzirom da je do same priredbe ostalo jako malo vremena, nije čudno da tenzije iz dana u dan sve više rastu, a i jedan i drugi borac shvaćaju koliko je bitan taj mentalni dio prije ovako teške borbe. Volkanovski tvrdi da će pokušati Makhacheva zastrašiti u kavezu u samoj borbi, a otkrio je i kako to namjerava učiniti:

‘‘Čak i ako me uhvati i uspije zadržati, ja ću biti sretan. Čak i ako me sruši dolje, ja ću svejedno ustati te ću biti još više sretan. Onda ću ga u kavezu pitati gdje je sad njegov plan da me sruši i jednostavno me zadržava u parteru. Tada ćemo vidjeti kako njegova panika raste. Obožavam gledati ljude kad krenu šiziti na taj način. Ja ću se samo smiješiti.‘‘, rekao je Volkanovski za TheMacLife.

O ovoj borbi se posljednjih nekoliko mjeseci jako puno govori, a većina se ipak slaže kako će Islamova fizička veličina u kombinaciji s vještinama koje posjeduje biti previše za Volkanovskog. Izgleda da prvak perolake kategorije očekuje da će se u jednom trenutku naći u parteru, a izgleda i da ima spreman plan kako će se iz te situacije i izvući.

UFC 284 je na programu u noći sa subote na nedjelju, tako da smo već počeli sitno odbrojavati do ove odlične borbe.

Linker
20. travanj 2024 15:47