UFC

Volkanovski već gleda prema trećem meču protiv Hollowayja: ‘Bit ću posve drukčija zvijer do tada‘

Alexander Volkanovski vs. Max Holloway
 Jeff BOTTARI/AFP/Profimedia
Trenutni prvak UFC-ove perolake kategorije smatra kako će trilogije s Maxom neminovno biti

U noći sa subote na nedjelju, Alexander Volkanovski i Brian Ortega predvodit će UFC 266 priredbu borbom za pojas perolake kategorije. Dvojica boraca bili su i treneri u sklopu ovosezonskog TUF-a (The Ultimate Fightera), a sezonu će okruniti međusobnim obračunom za pojas.

Alexander Volkanovski pojas prvaka osvojio je u prosincu 2019 savladavši Maxa Hollowayja jednoglasnom odlukom sudaca. Iznenadio je 32-godišnji Australac svakog svojom rutinskom pobjedom, no djelovalo je kako Holloway nije na svojoj uobičajenoj razini. Naravno, treba odati počast Volkanovskom koji ga je u potpunosti neutralizirao.

Prvu obranu titule Volkanovski je odradio revanšem protiv Maxa Hollowayja u srpnju prošle godine. Tada smo gledali osjetno drukčiju borbu i izdanje Maxa Hollowayja. Borba je bila puno tijesnija, Volkanovski je slavio podijeljenom sudačkom odlukom, a repovi se i danas povlače oko toga tko je zapravo trebao pobijediti. Sada, više od godinu dana nakon te borbe, Alexander će drugi puta braniti pojas, no on polako gleda prema trilogiji s Maxom Hollowayjem iako ga čeka opasni Ortega.

''Tokom posljednje borbe koju smo odradili na Fight Islandu, ne želim tražiti izlike, no mislim da se nisam dovoljno uključio, a svejedno sam odradio posao. To samo pokazuje razinu na kojoj sam. Moram odati i njemu zasluženo poštovanje jer je nevjerojatan način na koji se pojavio u drugoj borbi. Ipak, ja se nisam pojavio taj dan u dobrom izdanju i svejedno sam napravio ono što sam trebao. Dokazao sam da nisam šala.'', rekao je Volkanovski u razgovoru s Jamesom Lynchom te dodao:

''Iduću borbu sto posto ću se pojaviti u pravom izdanju i neću mu dopustiti da osvoji niti jednu rundu, kao u prvom našem meču. Započet ću jako, a još ću jače završiti. No da naglasim, Max je sjajan borac, a to je razlog zašto će i dobiti treću borbu. On je pobjeđuje ostale borce i zarađuje mjesto prvog izazivača. Mislim da će to biti odlična borba, no ja ću biti previše za njega. Bit ću posve drukčija zvijer do tada.''

Maxa vrlo vjerojatno čeka barem još jedna borba prije trilogije s Volkanovskim. Holloway se još u srpnju trebao boriti protiv Meksikanca Yaira Rodrigueza no Max je taj meč otkazao zbog ozljede. Službene potvrde oko novog datuma još nema, no prema trenutno poznatim informacijama, ta borba trebala bi se dogoditi u bližoj budućnosti. Uspiju li Volkanovski i Holloway savladati prepreke u vidu Ortege i Rodrigueza, izgledno je da ćemo gledati i treći meč dvojice uistinu sjajnih boraca perolake kategorije.

Linker
22. travanj 2024 23:23